Situaţie disperată la Logreşti. Se schimbă cursul Amaradiei!

Alunecările de teren au făcut ravagii în comuna gorjeană Logrești. Drumul care face legătura între Logrești și Bustuchin este și la ora actuală închis, după ce ultimele precipitații au afectat și mai rău zona. Potrivit primarului Ion Băluță drumul s-a scufundat aproape un metru, iar reprezentanții Apelor Române vor merge săptămâna viitoare în zonă să schimbe cursul Amaradiei pe o lungime de 200 de metri.

Situaţie disperată pentru autorităţile locale din comuna Berleşti. Alunecarea de teren produsă în ultimele săptămâni a avansat, iar drumul s-a scufundat aproape un metru, din estimările primarului. Mașinile mici și mari circulă în continuare pe o rută ocolitoare. ”Săptămâna trecută, când au avut loc precipitații, alunecarea a avansat, drumul s-a scufundat aproape un metru și pe tronsonul Logrești-Bustuchin nu se circulă în momentul de față. Pentru mașinile mici avem o rută ocolitoare pe DC 31, pentru cele mari ruta ocolitoare este pe drumul județean Licurici-Berlești-Bustuchin”, a spus primarul din Logrești, Ion Băluță.

Soluția este devierea râului Amaradia
Autoritățile locale susțin că zona ar putea fi stabilizată numai prin devierea cursului Amaradiei pe o lungime de 200 de metri. Primarul Băluță spune că dacă Apele Române ar fi intervenit la timp, nu se ajungea la această situație. ”Am insistat mult pentru ca Apele Române să vină la fața locului, fiind Amaradia învolburată, să le demonstrez că vina acestei alunecări este Amaradia care rupe din malul acestui teren care fuge. Am reușit să-i conving și marți au venit și au stabilit traseul pe care săptămâna viitoare o să vină să schimbe cursul Amaradiei pe o porțiune de 200 de metri. Eu am spus-o de anul trecut și nu au vrut să mă creadă, acum le-am demonstrat practic la fața locului că a fost Amaradia mare și le-am arătat cum rupe și în prezența dumnealor cădea de sus câte o falie de pământ”, a spus primarul Ion Băluță. Cât privește drumul, acesta va fi reabilitat de compania petrolieră care are lucrări în zonă. ”Drumul va fi refăcut. Așteptăm ca OMV să vină să înceapă lucrările, din datele pe care le am, marți ar fi trebuit să se prezinte la Consiliul Județean cu proiectul ca să ia avizul și apoi să înceapă lucrările. Drumul e surupat pe vreo 100 de metri iar tronsonul Logrești-Bustuchin nu se poate circula pe el. L-am ajutat pe cetățean să-și ridice de pe terenul pe care a avut loc suruparea anexele, i-am ridicat gardul. Dacă se deviază cursul Amaradiei eu pot să bag mâna în foc că natural această alunecare se va stopa, dacă tot pământul pe care îl scot îl vor duce la baza surupării, natural se va stopa alunecarea”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: