Au venit biletele pentru cele mai solicitate stațiuni

Pensionarii gorjeni vor putea pleca la tratament și în stațiunile balneare care nu aparțin Ministerului Muncii, anunță reprezentanții Casei Județene de Pensii Gorj. Instituția a primit joi 118 bilete pentru stațiuni ca Felix, Govora, Herculane, Călimănești-Căciulata, dar și Eforie Nord. Pentru că plecările sunt și cu data de 3 aprilie, reprezentanții Casei de Pensii vor avea program și în week-end.

Cele mai multe bilete din această serie sunt pentru stațiunea Felix, 26 la număr, însă în această stațiune sunt și cele mai multe solicitări. Primele plecări sunt pentru data de duminică, 3 aprilie, așa că pensionarii au la dispoziție un timp foarte scurt să obțină biletele de trimitere de la medicii de familie. ”Dacă până în prezent s-a lucrat numai cu unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii, începând de joi, 31 martie, s-au primit 118 bilete în celelalte stațiuni, respectiv baze de tratament care au fost contractate prin procedura de licitație. Această serie pleacă în datele 3, 4, 5 și 6 aprilie. Intrările la această serie fiind începând cu data de 3 aprilie, care este duminică, Casa Județeană de Pensii Gorj va avea program de eliberare a biletelor și sâmbătă și duminică când până la ora 14.00 pitem elibera bilete de tratament”, a spus Daniel Diaconescu, consilier în cadrul Casei Județene de Pensii.
S-au primit bilete la următoarele stațiuni, Herculane, Călimănești-Căciulata, Amara, Buziaș, Felix, Geoagiu, Govora, Lacu Sărat, Covasna, Eforie Nord, Mangalia, Techirghiol, Saturn și Târgu Ocna.

Afecțiuni
Parte din pensionari s-au prezentat încă de ieri să-și ridice biletele. ”Am luat bilet să merg la Bala la tratament și am fost anunțat că au venit. De vreo zece ani merg la Bala și cred că mi-a fost benefic la vârsta pe care o am”, a spus un pensionar. Cele mai întâlnite afecțiuni pe care le tratează în stațiunile balneare sunt cele reumatice și articulare. ”O să iau bilet la Căciulata, sufăr de reumatism, mă dor articulațiile dar tratamentul de acolo e bun pentru orice. Mă duc în fiecare an pentru că sunt convenabile biletele”, a spus un alt pensionar. Pentru stațiunile Olănești și Vatra Dornei nu s-au primit bilete deoarece există constestații și nu s-au semnat încă contractele.

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: