Protest la grădiniţă pentru păstrarea educatoarei

Zeci de părinţi ameninţă cu proteste astăzi la Grădiniţa „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu. Aceştia sunt nemulţumiţi de o decizie conducerii unităţii prin care renunţă la serviciile unei educatoare care a împlinit vârsta de pensionare. Părinţii vor păstrarea educatoarei, cel puţin până în momentul în care cei mici vor putea să treacă la învăţământul primar.

Circa 30 de părinţi şi-au dat întâlnire astăzi la Grădiniţa „Mihai Eminescu” de pe strada Olari din municipiul Târgu Jiu. Aceştia vor cere explicaţii directoarei unităţii Ileana Lastovietchi, în ceea ce priveşte decizia de a renunţa la educatoarea Ligia Giorgi, care în prezent pregăteşte o grupă mijlocie. Părinţii înţeleg faptul că educatoarea are vârsta pensionării dar vor ca ea să se ocupe de cei mici şi în continuare, măcar până vor promova de grupa mare. „Doamna directoare, fără să ne anunţe în prealabil a decis să schimbe o educatoare. Doamna Giorgi a făcut cerere să nu mai iese la pensie. Povestea ţine din noiembrie-decembrie, am înţeles că s-au făcut presiuni asupra ei să renunţe de bunăvoie. Atâta timp cât educatoarea este solicitată credem că se poate păstra chiar dacă e în pragul pensionării. O să mergem la directoare fie fiecare vor cere lămuriri, ne vom aduna în jurul orei 8. Noi vom încerca să păstrăm educatoarea, mulţi copii sunt mai delicaţi, e vorba de copii care sunt la ea de la grupa mică, copiii mănâncă mai bine suntem mulţumiţi de doamna educatoare”, a spus unul dintre părinţii care va protesta astăzi la Grădiniţa „Mihai Eminescu”.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că nu pot să schimbe decizia Consiliului de Administraţie de la Grădiniţa „Mihai Eminescu”. „Am auzit de doamna Giorgi, foarte multă lume a vorbit-o de bine. Doamna iese la pensie, nu o schimbă nimeni, numai dacă nu am avea oameni ar putea rămâne. De la grădiniţă au publicat posturile vacante şi nu i-au dat acceptul doamnei. Nu pot să trec peste Consiliul de Administraţie de la grădiniţă. Mi-au transmis că nu vor să păstreze pe doamna educatoare. Vor să aducă un om tânăr, să scoată postul la concurs”, a declarat Ion Işfan, inspector general al Inspectoratului Şcolar General (ISJ) Gorj.

Variantă pentru păstrarea educatoarei

Conducerea ISJ Gorj pune că va încerca să păstreze educatoarea în grădiniţa cu pricina prin înfiinţarea unei noi grupe, în speranţa că din luna mai se vor înscrie mai mulţi copii. „De regulă se mai înscriu copii şi poate în toamnă mai înfiinţăm încă o grupă. Cel care a luat post pe pretransfer să ia o grupă de început şi doamna să-şi ducă grupa în continuare. E o măsură excepţională. Dacă nu vom reuşi, asta este, se duce la pensie, trebuie să respectăm legea. Pensionarii pot să rămână în sistem dacă nu sunt solicitate posturile pe care sunt titulari. Ca să ajut, găsesc o variantă”, a mai spus inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: