Mai multe paturi pentru spitalul din Sadu

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj va suplimenta cu 30 numărul de paturi la Spitalul Bumbeşti-Jiu. Această majorare înseamnă pentru unitatea spitalicească şi mai mulţi bani de la bugetul CAS Gorj. Conducerea spitalului speră să primească cel puţin 3,5 milioane pentru anul acesta.

La nivelul judeţului Gorj, Ministerul Sănătăţii a aprobat 1853 de paturi, rămâne ca cele 50 cuvenite Spitalului din Bumbeşti-Jiu să fie reaprobate prin ordin de ministru. În total, anul acesta unitatea va avea 80 de paturi, diferenţa de 30 urmând să fie redistribuită de la celelalte spitale din judeţ. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate(CAS) Gorj spun că celelalte spitale nu vor simţi această diminuare a numărului de paturi, dat fiind faptul că sumele alocate anul acesta pentru spitale sunt mai mari faţă de anul trecut. „Aşteptăm ca managerii să vină cu propunerile pentru împărţirea paturilor pe tipuri şi noi vom face săptămâna viitoare şi calculele pentru fiecare spital în parte. La Spitalul din Bumbeşti-Jiu vom suplimenta numărul de paturi cu 30, practic o să fie o diminuare la celelalte spitale, redistribuirea se va face proporţional fără discriminare. Dat fiind faptul că sumele sunt mai mari nu va exista o influenţă negativă, e o sumă mai mare care se împarte la un număr mai mic de paturi. La nivelul judeţului o să fie 1903 paturi, după ce cele 50 de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu vor fi aprobate şi pentru anul 2013 prin ordin de ministru, sperăm că cel târziu până luni va ieşi ordinul”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CAS Gorj.

Vor să acrediteze spitalul

 Conducerea Spitalului de la Bumbeşti-Jiu speră că, odată cu suplimentarea numărului de paturi în unitate, să primească şi mai mulţi bani de la CAS Gorj. „Nu putem rămâne doar cu 50 de paturi, acestea au fost alocate iniţial. Sper la o suplimentare de 40 de paturi, pentru că urmează cheltuieli destul de mari, pentru acreditarea spitalului. Numai pentru consultanţă avem nevoie de 10.000 euro. Majorarea numărului de paturi înseamnă mai multe cazuri  finanţate de CAS. Sperăm să ni se aloce cel puţin 3,5 milioane lei, am avea nevoie cam de 380.000 lei pe lună. Oricum mă aştept să primesc cel mai puţin faţă de restul spitalelor”, a comentat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbeşti-Jiu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: