Protest pe stadion. „Copiii nu sunt de vânzare!”

O publicație din Gorj se implică într-un misterios caz de adopție internațională. „Sabotorii Gorjului” organizează un protest, duminică, pe stadionul din Baia de Aramă, județul Mehedinți, și trage un semnal de alarmă cu privire la adopția unei fetițe de doar 8 ani. Ea a fost crescută de mică de un asistent maternal din Mehedinți și a fost dată spre adopție peste hotare fără știrea celor care o au în grijă.

Duminică, la ora 10, sute de persoane sunt așteptate pe stadionul din Baia de Aramă, a fost anunțul făcut, pe Facebook, de „Sabotorii Gorjului”, publicație care a și prezentat povestea copilei ce este traumatizată acum de gândul că va fi luată cu forța în Statele Unite ale Americii pentru că o familie de români stabiliți în America, cu doi copii mici și cu dublă cetățenie, a reușit să o adopte pe fetiță.

„Duminică, facem un zid și o apărăm pe Sorina. Ne transformăm într-o barieră în fața abuzurilor unor conțopiști, angajați corupți ai statului, care vor să smulgă un copil din sânul familiei care l-a crescut. Copiii nu sunt de vânzare! Facem apel la toate instituțiile statului să trateze problema cu seriozitate, să elucideze misterul și, nu în ultimul rând, ilegalitățile din acest caz!”, au transmis organizatorii protestului.

Familia care a crescut-o pe fetiță reclamă o serie de abuzuri comise în acest caz. Strigător la cer este că nimeni de la Protecția Copilului Mehedinți nu i-a anunțat că fetița pe care ei o cresc a fost dată spre adopție pentru că, în acest fel, ei ar fi avut prioritate să o adopte așa cum au mai adoptat o fetiță de vârsta ei, în urmă cu câțiva ani. Fetița nu își dorește să plece de la cei care au crescut-o și este traumatizată că va fi luată cu forța mai ales că părinții ei adoptivi, cetățeni americani, au încercat să o ia de acasă și de la școală, dar fata nu a vrut să plece cu ei.

„Solicităm public Ambasadei SUA să intervină în mod direct, cei care vor să adopte fiind cetățeni americani. Mai mult decât atât, la mijloc este vorba de o copilă de numai 8 ani care este traumatizată”, a mai fost mesajul celor de la „Sabotorii Gorjului”.

Alte peste o mie de persoane au semnat o petiție online în care și-au exprimat dezacordul față de modul în care au acționat instituțiile statului.

Vizualizări: 10,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: