Adolescent din Peștișani, ales “primarul copiilor” în Italia

Un băiat născut în Peștișani, județul Gorj, dar plecat de mic cu familia în Italia, a fost ales de copiii din Romans D’isonzo, provincia de Gorizia, să îi reprezinte în relația cu autoritățile din Italia.

Adelin Ionuț Cornoiu s-a născut în 2004 la Târgu Jiu, dar împreună cu părinții și cu fratele Alexandru Marian s-a mutat în Italia, în octombrie 2009. Băiatul s-a adaptat repede într-o altă țară, conducerea școlii aducându-i pentru două - trei luni un profesor care știa limba română. Tatăl lui Adelin povestește că, la finalul anului 2018, a fost un proiect prin care copiii din comunitate și-au ales un reprezentant. Adelin a devenit astfel primarul copiilor din Romans D’isonzo.

În prezent, el este elev în clasa a VIII-a și vrea sa devină mecanic auto. Pentru asta va face o școală profesională de trei ani, cu extindere de doi ani pentru studii superioare în mecanica auto.

“În România ajungem o dată pe an, stăm 10-15 zile, dar Adelin vrea după terminarea școlii să facă doi-trei ani de experință aici, apoi să vină în România și să își deschidă un service auto”, a povestit tatăl băiatului.

Galerie foto



Vizualizări: 3,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: