Protest spontan la termocentrala Rovinari

Mai mulți salariați de la Termocentrala Rovinari au început săptămâna cu un protest spontan. Manu Tomescu, unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari, a făcut anunțul pe pagina de socializare. Oamenii cer Complexului Energetic Oltenia majorarea salariilor, acordarea de vouchere de vacanță și evaluarea corectă a condițiilor de muncă.

Postarea lui Manu Tomescu:
Vă anunț că în această dimineață eu împreună cu câțiva camarazi, lideri din Sindicatul Energia Rovinari, am început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari și avem 4 revendicări, cerințe ale membrilor noștri de sindicat, cu siguranță fiind și ale majorității salariaților din C.E.Oltenia:
- Majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019; 
- Vauchere de vacanță pentru salariații companiei; 
- Reevaluarea corectă a locurilor de muncă și încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiții speciale sau deosebite, cu specificarea clară și nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor.
- C.E.Oltenia să fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali, ai partidelor care susțin și formează actualul guvern.

Protestul nostru este unul pașnic, din timpul nostru liber, în afara programului de lucru, și fără intenția de a bloca sau împiedica în vreun fel, activitatea, funcționarea și producția S.E. Rovinari sau a altor subunități din CE Oltenia.
Acest protest este APOLITIC și NU este împotriva cuiva sau pentru a da jos pe cineva din conducerea C.E.Oltenia, Ministerului Energiei sau a Guvernului României.
Protestul nostru este doar pentru aceste 4 revendicări și suntem hotărâți să nu-l încetăm până la îndeplinirea și rezolvarea lor!

Pentru început protestul nostru constă în pichetarea Porții 1 de la S.E.Rovinari asteptand să avem un dialog cu Directoratul C.E.Oltenia, pe tema revendicărilor noastre.
Totodată facem apel la președintele FNME, domnul Dumitru Pirvulescu, să vină în sprijinul nostru, să susțină revendicările noastre și să medieze alături de președintele și președintele nostru executiv, Constantim Mitrescu și Marius Ursu, dialogul dintre noi și conducătorii C.E.Oltenia (Directorat, Minister, Guvern)!

Toți colegii care își regăsesc așteptările în aceste revendicări și care doresc să se alăture protestului nostru, sunt bine veniți, cu condiția ca să respecte felul prin care am ales să facem acest protest. De asemenea nu acceptăm lângă noi și ne delimităm de cei care încearcă să vină la acest protest cu mesaje violente sau vulgare, pentru interese individualiste sau cu tente politice.

Stimați colegi! Obținerea unor drepturi cere sacrificii, pentru că dealungul timpului nici omenirea nu a putut cunoaște progresul și libertatea, fără sacrificii! Iar dacă participarea la acest protest, din timpul vostru liber, nu este un sacrificiu prea mare pentru voi, atunci vă așteptăm lângă noi!

Vizualizări: 3,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: