Proteste violente în Ucraina

Aproximativ 2.000 de manifestanți au încercat marți să pătrundă în clădirea Parlamentului din Ucraina, pentru a bloca adoptarea unei legi ce vizează IMM-urile. Protestul vine într-o perioadă tensionată, în care autoritățile se tem de un conflict armat cu Rusia.

Protestatarii ar fi cerut parlamentarilor să iasă din clădirea legislativului. Mai multe persoane au încercat chiar să forțeze intrarea în Parlament, însă au fost oprite de forțele de ordine, iar ușile au fost securizate cu șuruburi metalice.

Un grup de persoane a aprins fumigene și artificii în curtea frontală a Parlamentului, iar traficul în centrul Kievului a fost blocat. Autoritățile au trimis Garda Națională în sprijinul poliției.

Conform presei locale, protestul ar fi coordonat de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ pentru IMM-uri și acționează pentru suspendarea unui proiect de lege ce prevede amendarea IMM-urilor și PFA-urilor care nu folosesc case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea companiilor.

Actul normativ se afla pe agenda parlamentului în ședința de marți și a fost suspendată în jurul orei 15:00.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: