Proxeneții lui Doicaru, pedepse finale mai mici la Craiova

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat la sfârșitul săptămânii trecute verdictul final și definitiv în dosarul proxeneților coordonați de Marius Constantin Doicaru, aceștia ducând în ultimii ani tinere din județ la Londra, unde le obligau să se prostitueze. Gruparea a câștigat peste 1,5 milioane de lire, iar acum, la Craiova, proxeneții au reușit să obțină pedepse mai mici decât cele decise anul trecut de Tribunalul Gorj.

La Tribunalul Gorj Marius Constantin Doicaru a fost condamnat la 13 ani de închisoare, primind șapte condamnări care au fost contopite într-una de 11 ani, la care a fost adăugat un spor de 2 ani. La Craiova, judecătorii au văzut lucrurile altfel și au decis ca proxenetul să fie condamnat pentru 13 acte materiale la o pedeapsă totală la 10 ani, la care nu a mai fost adăugat nici un spor. De altfel, eventualele sporuri de pedeapsă au fost înlăturate și de la ceilalți membri ai grupării, următorul pe lista celor condamnați fiind Alin Grigore Gornoavă, care s-a ales cu o pedeapsă finală de 8 ani, față de cei 10 deciși anul trecut la Târgu Jiu.

Silviu Alexandru Mihu a primit și el o condamnare de cinci ani, față de 7 câți dispusese Tribunalul Gorj pentru el și alți inculpați din dosar. Acum, inculpații respectivi au pedepse mult mai mici, cu șase ani alegându-se doar Daniel Dumitru Diaconescu, în timp ce alți membri ai rețelei, ca Florian Muru, Ana Maria Dincă și Adelina Ardeleanu având de executat câte cinci ani de închisoare. Soția lui Doicaru, Irina Mădălina, de la cinci ani cu executare cât avea inițial a primit acum o pedeapsă de 3 ani, a cărei executare a fost înlocuită cu 6 ani de încercare. În dosar a rămas cu pedeapsa inițială de 5 ani, inculpata Diana Chirițoiu, în timp ce pedepse de 4 ani au de executat Ana Văduva și Ioana Dănăiață, pe parcursul procesului ele fiind sub control judiciar, după ce, inițial fuseseră reținute și arestate alături de ceilalți membri ai grupării.

Confiscări și despăgubiri

Instanța de la Craiova a menținut dispozițiile Tribunalului Gorj în ceea ce privește confiscările și despăgubirile decise pe fondul procesului. Astfel, de la membrii grupării ar urma să fie confiscate case, mașini de lux și diferite sume de bani, aceștia fiind obligați și să își despăgubească victimele, adică pe fetele duse la Londra și obligate să se prostitueze. „Obligă inculpatul Doicaru Constantin-Marius la plata daunelor morale în sumă de: 10.000 lei părţii civile Popescu Mădălina-Emilia, 10.000 lei părţii civile Plopeanu Mariana-Nicoleta, 50.000 lei părţii civile Plopeanu Elena-Mihaela, 50.000 lei părţii civile Blideanu Roxana-Delia. Admite acţiunea civilă promovată în procesul penal de persoana vătămată Ciocoiu Elena şi obligă inculpaţii Doicaru Constantin Marius şi Gornoavă Grigore Alin în solidar la plata daunelor morale către aceasta în sumă de 50.000 lei. Admite acţiunea civilă promovată în procesul penal de persoana vătămată Dan Szemsakoni Elena Maria şi obligă inculpatul Muru Florian la plata daunelor morale către acesta în sumă de 5.000 lei”, se arată în sentința Tribunalului Gorj. Magistrații au mai stabilit ca inculpații să achite statului cheltuieli judiciare cuprinse între 3400 de lei și 12.400 de lei fiecare, pentru Marius Constantin Doicaru suma respectivă fiind stabilită la 20.400 de lei.

Interlopii ar avea de unde să plătească banii respectivi pentru că afacerile ilegale le-au asigurat venituri substanțiale. În rechizitoriul înaintat instanței, procurorii DIICOT Târgu Jiu rețin că gruparea a cheltuit 25.000 de lire sterline numai pe transportul cu avionul a intermediarilor care aduceau banii în țară. Cărăușii aveau de transportat sume uriașe, profitul fiind maxim. „"Numai din documentele obţinute de la serviciile de transfer se constată că Doicaru Constantin-Marius a intrat în posesia sumei de aproximativ 205.000 de lire sterline. Dănăiaţă Dumitru a trimis suma de aproximativ 120.000 lire sterline, Bălţătoiu Bogdan Ionuţ aproximativ. 78.000 de lire sterline, iar Diaconescu Dumitru Daniel aproximativ 34.000 de lire sterline. Inculpata Doicaru Irina-Mădălina a primit suma de aproximativ 12.000 de lire sterline, iar părinţii acesteia - aproximativ. 20.000 lire sterline. Inculpatul Gornoavă Grigore Alin a expediat în ţară, în interesul său, suma de aproximativ 15.000 de lire sterline şi mai multe autovehicule care au fost puse sub sechestru", se arată în rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj de către anchetatori.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: