Copil strivit sub ochii mamei de microbuzul școlar

Zi cumplită ieri pentru o femeie din Berlești, care și-a văzut fiul de șase ani strivit sub microbuzul școlar care îl aducea de la grădiniță spre casă. Toată nenorocirea s-a produs la doi pași de casa la care cel mic trebuia să ajungă, după ce a coborât din microbuz acesta mergând în spatele mașinii, nemaifiind vizibil astfel pentru șoferul care încerca să întoarcă și să își continue cursa. Culmea este că ieri Andrei nu vroia să meargă la grădiniță, iar acum o săptămână întreba ce i se întâmplă dacă ajunge să se întâlnească pe lumea cealaltă cu Dumnezeu.

Lucica Rădulescu își creștea singură băiatul de șase ani, ea mai având acasă o fată de 20 de ani, suferindă însă de un handicap. Soțul a părăsit-o cu ceva vreme în urmă, cei doi certându-se pentru că bărbatul nu avea grijă de copii, deși, spun vecinii, se jura mai tot timpul pe copii lui și spunea că îi iubește. Acum oamenii și-au adus aminte de jurămintele neadevărate ale bărbatului, nenorocirea de ieri întâmplându-se chiar sub ochii mamei.

Cu lacrimi în ochi, femeia a povestit cum s-a întâmplat totul la nici 100 de metri de poarta locuinței sale. „În fiecare zi ieșeam și mergeam înaintea lui, deși nu e mult de la noi până la stația unde oprea microbuzul școlar. El se temea însă că într-o zi nu o să mă găsească acasă și eu de asta ieșeam mereu în calea lui, pentru ca să mă vadă și să știe că îl aștept. El era lumina ochilor mei și doar azi s-a nimerit ca să nu pot să ies la timp în fața lui. Am ieșit din casă, am văzut microbuzul, dar m-am întors să opresc aragazul pentru că aveam oala cu mâncare pe el, după care am dat să mă duc la poartă. Atunci am văzut cum a dat microbuzul cu spatele și copilul meu a fost prins acolo, sub roți”, spune femeia îndoliată.

Coincidențe incredibile

Poate părea greu de crezut, dar ieri dimineață Andrei și-a rugat mama să nu îl mai ducă la grădiniță pentru că oricum de azi vine vacanța. Femeia a insistat însă ca băiatul să meargă și în această zi, după care i-a promis că toată vacanța de iarnă vor fi împreună și vor sta amândoi cât dorește el. Avea să fie însă ultima zi a băiatului la grădiniță. Dascălii au terminat programul ceva mai devreme și au intrat într-o ședință, iar microbuzul a plecat cu cei mici pentru a-i duce acasă cu câteva minute mai înainte decât de obicei. Pentru mama lui Andrei ziua de ieri este și ultima în care și-a văzut fiul în viață.

„De dimineață mi-a tot spus că nu s-ar duce la grădiniță, dar eu am insistat ca să meargă și azi și uite ce s-a întâmplat. I-am spus că vine vacanța și o să avem tot timpul să fim împreună și că e bine să meargă și azi la grădiniță, chiar dacă e pe final și vine vacanța. Acum o săptămână mă întreba cum arată Dumnezeu și i-am spus că e un nene mai mare, care are grijă de noi toți. M-a întrebat apoi dacă ajunge la El cineva se mai întoarce de acolo și i-am spus că nu, dar că el o să trăiască și o să crească mare împreună cu mine. Uitați ce mă întreba el la șase anișori. Nu-mi vine să cred că s-au putut întâmpla toate astea sub ochii mei”, povestea ieri femeia.

Anchetă a poliţiei

Nenorocirea s-a produs în condițiile în care băiatul era singurul care coborâse din microbuz la acea oprire, iar în mașină, alături de alți elevi și șofer se mai aflau și trei dascăli. Nimeni nu a observat însă că Andrei nu s-a dus înspre casă, ci s-a băgat în spatele microbuzului, fiind lovit în plin atunci când șoferul a dat cu spatele pentru a întoarce mașina. Acum bărbatul de 65 de ani este tras la răspundere din punct de vedere penal, șoferul fiind anchetat pentru ucidere din culpă. Microbuzul pe care acesta îl conducea fusese examinat tehnic în urmă cu două săptămâni, iar mașina corespundea normelor tehnice pentru a circula fără probleme pe șosele. Acum microbuzul a fost ridicat de polițiști și dus din nou la o inspecție tehnică, pentru o nouă expertiză.

Incidentul de ieri l-a făcut pe inspectorul general Ion Ișfan să le ceară din nou primarilor din județ și șoferilor de pe microbuze să fie extrem de atenți cu privire la modul în care se pot evita astfel de nenorociri. „Maximă atenție este tot ce le-am cerut dintotdeauna și domnilor primari și șoferilor. Microbuzele nu sunt ale noastre, sunt ale primăriilor, dar indirect lumea arată și spre noi cu degetul când se întâmplă asemenea lucruri regretabile. Mie nici acum nu-mi vine să cred că pe un drum de țară, fără mașini, un șofer de microbuz nu a putut să nu observe că singurul copil care i-a coborât din microbuz nu este pe drum ca să îl ocolească. Nu știu cum s-a întâmplat acolo, dar toți trebuie să fie mult mai atenți pentru a evita asemenea necazuri pentru că uitați ce se poate întâmpla într-o singură clipă”, spune inspectorul general.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: