PSD a dat startul campaniei ilegale în Târgu Jiu

Panouri publicitare imense, prin care este promovată candidatura lui Victor Ponta, au răsărit la sfârşitul săptămânii trecute în Târgu Jiu. Acestea au fost amplasate pe domeniul public, fără ca în prealabil acesta să fie concesionat partidului sau vreunei firme de publicitate. Liderii ACL Gorj sunt convinşi că nu există nici autorizaţie de construcţie şi ameninţă şefii primăriei cu sesizări penale. PSD a recurs la această ilegalitate după ce a constatat că toate panourile publicitare din zona centrală sunt ocupate de investitorii care au deschis sau urmează să deschidă centre comerciale în Târgu Jiu.

Prima construcţie de peste 6 metri înălţime a fost  amplasată lângă giratoriul din centrul municipiului Târgu Jiu, zona Colegiului „Tudor Vladimirescu”. Construcţia publicitară pentru promovarea lui Ponta acoperă bannerul Carrefour, amplasat legal pe stâlpul în jurul căruia au fost montate noile profile metalice. O construcţie similară a răsărit şi pe platoul din faţa Băncii Transilvania. O parte din stâlpii de susținere ai construcției au fost prinși în paviment, iar un alt stâlp este amplasat pe trotuar. Mai mult decât atât, cele trei panouri imense sunt ancorate într-un punct, cu cordeline metalice, de un alt panou electronic stradal, aparținând unei firme private, iar în alt punct, de una dintre fântânile arteziene din zonă.

Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL este revoltată de sfidarea celor de la PSD. “Construcțiile respective arată lipsa de respect pe care autoritățile locale și PSD o au față de gorjeni, dat fiind faptul că unul dintre stâlpi a fost amplasat chiar în trotuar, iar cordelinele cu care este ancorată construcția pot să cadă în orice moment și să pună trecătorii în pericol”, spune ACL Gorj.

Liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu, sunt somați de adversarii politici să prezinte public documentele în baza cărora a fost autorizată construirea celor două panouri publicitare pentru promovarea lui Ponta. “Îi atenționăm pe liderii PSD Gorj că, dacă în cel mai scurt timp nu vor da publicității autorizațiile de construire și documentele care au stat la baza eliberării lor, ne vedem nevoiți să sesizăm instituțiile de control ale statului care să impună măsurile necesare pentru respectarea legii”, transmite ACL Gorj printr-un comunicat de presă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: