PSD a îngropat PNL şi în localităţile liberale. Excepţie la Câlnic!

Pesediştii au bătut şi în orașele și comunele în care sunt primari de la alte partide, ALDE sau PNL. Chiar dacă unii primari au declarat luni că scorul PNL este rușinos și au cerut demisii, nici măcar ei nu au reușit să ajute PNL să câștige. PNL a fost neajutorat în fața PSD. „Nu i-am învins, i-am ciuruit”, a declarat luni vicele PSD din Motru, Cosmin Morega. Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, mai spera, și cu un scor de 15%, să obțină un deputat și un senator, deşi este aproape imposibil.
Luni, câțiva primari PNL au găsit vinovații pentru rezultatul care face din PNL un partid de neluat în seamă. Liviu Cotojman de la Roșia de Amaradia a cerut demisia “doamnei Gheorghiu”, adică Alinei Gorghiu, pe care o face vinovată de rezultat. Gorghiu și-a dat demisia, dar a rămas interimar. Cotojman a uitat să spună că și el a pierdut în comuna pe care o conduce și că PSD a luat cele mai multe voturi. Altă comună liberală, aceeași problemă. Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni, a mai criticat și altă dată lista PNL și a făcut-o și acum. Voturi a luat mai multe PSD. Constantin Bobaru, primarul liberal din Bumbeşti Jiu, a pierdut categoric în fața PSD, raportul fiind de 1.500 la 300 de voturi.
La Novaci, orașul condus de candidatul la Senat Dumitru Leuștean, PSD a luat bătaie. La deputați scorul dintre PSD și PNL a fost strâns, dar cu PSD în față, iar la Senat, Leuștean a tras mai mult, având cu aproape 200 de voturi în fața PSD.
La Motru, PSD a zdrobit PNL. „Nu i-am învins, i-am zdrobit, i-am ciuruit. În 6 luni de administrație publică nu au reușit să își obțină nici voturile din vară“, a declarat pesedistul Cosmin Morega. PSD a obținut aproape 3600 de voturi, iar PNL 1600 de voturi!!! La fel s-a întâmplat și la Tismana, Țicleni, Turceni și Cărbunești. La Rovinari, primarul ALDE Robert Filip nu a reușit să aducă cele mai multe voturi pentru partidul său. PSD are circa 1350 de voturi, ALDE 900, iar PNL puțin peste 400. La Senat, PSD are 1115 voturi, ALDE 959, iar PNL 380.

PNL a câştigat detaşat alegerile doar la Câlnic
Dumitru Vulpe a demonstrat încă o dată că este primarul liberal cu cele mai bune rezultate, în Gorj. La Câlnic, s-a înregistrat cea mai prezenţă la vot din judeţ, edilul local reuşind să trimită la urne circa 70% din alegători. Atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, PNL a câştigat alegerile, la Câlnic, cu circa 55%. Primarul Dumitru Vulpe se declară mulţumit de acest rezultat. „Într-adevăr, am scos un rezultat bun. Le mulţumesc cetăţenilor comunei Câlnic pentru prezenţa masivă la vot. Localnicii din Câlnic au demonstrat încă o dată că sunt conştiincioşi, venind la vot într-un număr mare. De asemenea, ţin să le mulţumesc şi pentru votul acordat Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi celor care au avut o altă opţiune pentru că de asta există democraţie”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Vizualizări: 2,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: