PSD cere anularea alegerilor prezidențiale. Motivul!

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu solicită anularea alegerilor prezidențiale, după ce 2.000 de români au votat deja pentru turul al doilea. Deși pare imposibil, românii din străinătate au primit două buletine de vot identice, pe unul au votat pe primul tur, iar pe al doilea pentru al doilea tur. 

Cum astăzi nu se știe cine va fi intra în turul al doilea și nici măcar dacă va fi turul al doilea, cazul pare incredibil, dar așa a fost făcută legea. Cetățenii care și-au exprimat dorința de a vota prin corespondență au primit plicurile cu cel puțin 25 de zile înainte de alegeri, așa cum scrie în lege, deși între primul și al doilea tur de scrutin nu sunt decât două săptămâni.

Șeful Autorității Electorale Permanente a explicat că vor fi luate în considerare doar voturile celor care au nimerit finaliștii, iar celelalte vor fi anulate.

Fostul judecător constituțional Augustin Zegrean a spus joi la Antena 3 că așa ceva nu poate fi adevărat. “Nu pot să cred. Mă îngrozesc. Nu cred că poate fi adevărat”, a spus Zegrean. “Nu știu ce vor face, habar nu am, dar cert este că aceste voturi nu pot fi luate în considerare”, a adăugat acesta.

Social-democratul Cătălin Rădulescu susține că ia în calcul o plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor și va cere anularea lor. Acesta a precizat că va avea joi seara o întâlnire cu șefii partidului pe această temă.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat la începutul acestei luni că, dintre cei 41.000 de alegători din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, aproape 17.500 au trimis în ţară plicurile cu opţiunile pentru primul tur. Dintre aceștia, în jur de 2.000 au votat deja anticipat şi pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Votul lor va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.(A.A.)

Vizualizări: 2,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: