PSD Gorj, reclamat la BEJ

Biroul Electoral Judeţean Gorj a fost sesizat astăzi cu privire la acţiunea PSD Gorj, care a acordat consultaţii oftalmologice gratuite în sediul partidului, fapt asimilat de adversarii politici cu mita electorală. Sesizarea a fost depusă de preşedintele Partidului Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu.

Iată faptele sesizate în plângerea depusă la BEJ: "În fapt, Partidul Social–Democrat - Filiala Gorj a organizat în sediul său din municipiul Târgu – Jiu, str. Ecaterina Teodoroiu, bl.C3 Parter, începând cu data de 24.04.2014 și până în prezent, acordarea unor consultații oftalmologice gratuite pentru alegătorii din județul Gorj, urmate de asigurarea contra-cost a lentilelor potrivite și a ramelor de ochelari.

Aceste activități nelegale ale Partidului Social - Democrat – Filiala Gorj încalcă flagrant prevederile Legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001, aplicabilă în cazul alegerilor parțiale pentru colegiul nr.2 Senat, precum și a Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare.

Un partid politic poate să desfășoare în sediul său numai activități politice în raport cu statutul propriu și cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, astfel încât, pe cale de consecință, partidul politic nu poate presta, direct ori indirect, activități de tip „mită electorală”, nu poate genera alegătorilor niciun folos evaluabil în bani și în sediul acestuia nu pot fi desfășurate activități comerciale (vânzarea de servicii medicale, vânzarea de lentile sau rame de ochelari) sau promoționale (promovarea

unui cabinet medical, promovarea unor mărci comerciale de rame de ochelari etc.)

Învederez Biroul electoral județean Gorj că aceste activități sunt realizate în scopul de a determina alegătorii, care beneficiază de serviciile oftalmologice oferite „gratuit”, să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați sau un anumit candidat".

Ion Săvoiu a solicitat Biroului Electoral Judeţean Gorj să dispună încetarea acestui tip de activitate la sediul PSD, dar şi să sesizeze Parchetul "în vederea constatării existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunii de corupere a alegătorilor prevăzută de art.386 din Codul penal".

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: