PSD Gorj se distanțează de Ponta după revenirea lui în Guvern!

Nici în cele mai negre coșmaruri ale oricărui membru PSD de rând sau de la vârful conducerii nu ar fi fost posibil un scenariu în care filiala de la Gorj să se dezică în mod categoric de deputatul Victor Ponta la scurt timp după ce acesta a reușit să revină într-o poziție cheie din Guvernul României.

Premierul Sorin Grindeanu, exclus din PSD pentru că nu a vrut să demisioneze ca membrii cabinetului său, l-a numit pe Ponta în funcția de șef al Secretariatului General al Guvernului, funcție pe care deputatul a acceptat-o fără prea multe ezitări, mai ales că avea ocazia să se poziționeze din nou contra lui Liviu Dragnea. PSD a comunicat însă că orice membru de partid care merge în echipa lui Grindeanu este automat exclus din formațiunea politică. Filiala de la Gorj a preluat imediat mesajul și a comunicat nici mai mult nici mai puțin ceva ce nu părea credibil cu câteva zile în urmă, când organizația visa la procente mari în alegerile de la Târgu Jiu, iar un astfel de război intern părea imposibil. „PSD Gorj NU susține tandemul Ponta-Grindeanu. În cadrul PSD Gorj există doar o voce izolată care îl susține pe fostul membru PSD, Victor Ponta. PSD Gorj se alătură celorlalte organizații PSD din țară, cu toții având un singur scop, acela de a se pune în aplicare programul cu care Partidul Social Democrat a câștigat alegerile în decembrie 2016. PSD Gorj face apel la unitate către toți membrii organizației județene, fiind cea mai importantă în aceste momente”, se menționează în comunicatul PSD Gorj, „vocea izolată” la care se face referire fiind cea a lui Alin Văcaru, deputatul fiind un apropiat al lui Ponta și un susținător al fostului premier.

Un astfel de anunț este fără precedent în istoria PSD Gorj, mai ales că vine la scurt timp după eșecul din alegerile pentru Primăria Târgu Jiu, pus de Ponta și pe seama absenței sale din campania electorală a lui Aurel Popescu. La nivel central, partidul lui Dragnea s-a desolidarizat rapid de cuplul Grindeanu-Ponta, ambii fiind prezentați ca foști membri de partid, deși până de curând ne erau prezentați ca cei mai performanți premieri ai României și mândria social-democraților.

„Lucrăm pentru binele public”

Ponta ar urma să își preia mandatul de șef al Secretariatului General al Guvernului în cursul zilei de luni, asta după ce Dragnea a convocat parlamentarii pentru duminică după-amiază într-o ședință extraordinară în vederea depunerii moțiunii de cenzură menită să îl dea jos pe Grindeanu. El a cerut chiar și celorlalte partide să susțină îndepărtarea premierului pentru care în iarnă era gata să îl suspende pe Klaus Iohannis din funcția de Președinte al României dacă nu îl accepta în fruntea Guvernului pe favoritul său. Explicația lui Ponta pentru funcția pe care a acceptat-o și pentru care a pierdut susținerea PSD, inclusiv de la Gorj, a fost că actualul prim-ministru a trecut un test „mafiot”. „Mă consider onorat să lucrez cu domnul Grindeanu, așa cum și domnia sa a lucrat cu mine, atâta timp cât lucrăm pentru binele public. Și sunt cu atât mai mulțumit că lucrez cu domnia sa, cu cât, în ultimele trei zile, a trecut un test pe care eu, care fac politică de destul timp, nu l-am mai văzut. E un test mafiot aproape, și anume, amenințări personale, așa-zise dezvăluiri personale sau tentative de mituire cu funcții bănoase, în care, sincer, domnul Grindeanu nu avea de ce să meargă, pentru că nu are pregătirea necesară. Faptul că a trecut acest test, pentru mine, ca cetățean al României, a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcție. Și vreau să fiți convinși că din această seară ne-am apucat de treabă și la Guvernul României nu se stinge lumina”, a spus Ponta.

Galerie foto


Vizualizări: 2,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: