Psihiatrii, duşi la instruire din cauza unui coleg

Personalul medico-sanitar din secția de Psihiatrie și din ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a fost instruit de conducerea unității spitalicești, după ce un medic psihiatru s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu. În urma examinării medicale, Gabriel Iliescu a concluzionat într-un certificat medical că un gorjean este apt pentru port şi folosire arme şi muniţii, deşi acesta se afla în evidenţele Secţiei Psihiatrie, fiind inapt. De atunci medicul este în concediu de odihnă.

Medicul Gabriel Iliescu a intrat în concediu medical de câteva săptămâni, după ce poliţia l-a acuzat că a dat certificat medical unui bolnav psihic, cum că este apt să aibă armă. Medicul psihiatru a fost depistat de oamenii legii când au observat că gorjeanul care voia armă avea vizibile probleme de comportament. După ce l-au verificat în baza de date au descoperit că bărbatul din Urdari a fost pensionat pe caz de boală tocmai din cauza acestor afecțiuni. După ce s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu, Gabriel Iliescu a intrat în concediu de odihnă. Din acest motiv, ancheta internă de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu este blocată. „Noi am aflat ce s-a întâmplat, însă nu am putut demara o anchetă internă pentru că medicul psihiatru se află în concediu dinainte de Crăciun și nu a revenit la serviciu. În aceste condiții, noi nu putem demara o anchetă internă pentru că trebuie să-i solicităm medicului o notă explicativă, iar acest lucru va fi posibil atunci când își reia activitatea”, a declarat Cristina Căliman, director medical Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Personalul de la Psihiatrie a fost instruit

Pentru că un bolnav cu afecțiuni psihice a fost pe punctul de a intra în posesia unei arme, în baza unui certificat medical emis de medicul psihiatru Gabriel Iliescu, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și-a luat acum toate măsurile de precauție.  Personalului din ambulatoriul spitalului, dar și din Secția de Psihiatrie,  i s-a atras atenția să fie mai atent atunci când emite aceste documente medicale. „Noi am instruit personalul medico-sanitar și le-am sugerat să fie mult mai atenți”, a mai spus Cristina Căliman.

Scandalurile se ţin lanţ de Iliescu

În iunie 2008, medicul Gabriel Iliescu a fost acuzat de malpraxis de familia unui bărbat din Roșia de Amaradia. Dumitru Medeleanu a fost internat în comă alcoolică la Neurologie, iar apoi a fost transferat la Psihiatrie la medicul Gabriel Iliescu și în urma unei crize a suferit mai multe traumatisme pentru care a fost tratat și care i-au provocat moartea. În ianuarie 2010, medicul psihiatru a băgat în spital trei persoane în urma unui eveniment rutier. Gabriel Iliescu conducea cu viteză un BMW în comuna Turcinești, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului și a lovit frontal un alt autoturism.  Doi ani mai târziu, mai exact în aluna august 2012, Gabriel Iliescu acuză un pacient cu tulburări psihice grave că l-ar fi agresat în timpul unei vizite medicale. La rândul ei, familia bolnavului susţinea că, de fapt, doctorul l-ar fi lovit pe bolnav.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: