Psiholog: Doi dintre copiii agresați, crescuți de un singur părinte

Psihologul Lidia Bîrsanu s-a ocupat de cazurile copiilor din Târgu Jiu agresați de alți copii. Aceasta a observat o asemănare în ceea ce privește copiii care sunt agresați.  "Între victime este o asemănare. Ambii minori vin din familii în care se simte lipsa unui părinte, ceea ce înseamnă că această lipsă și-a pus amprenta asupra copilului. Victima din prima speță este crescută de către tată, sprijinit de către bunicii materni, iar băiatul este crescut de către bunicii materni, tatăl nu-l vizitează, iar mama lui păstrează legături sporadic cu acesta. În ambele cazuri conflictul a pornit de pe rețelele de socializare. Practic, modul de operare este oarecum asemănător”, a spus Lidia Bîrsanu, psiholog în cadrul DGASPC Gorj.

În ceea ce privește copiii agresivi, aceștia au intrat și ei într-un program de consiliere psihologică: ”Atât victimele, cât și agresorii au fost asistați de către psiholog pe toată perioada audierilor. Victimele sunt afectate de ceea ce s-a întâmplat, iar agresorii au început să conștientizeze ce repercusiuni vor avea acțiunile exercitate de către ei. Am purtat discuții și cu părinții agresorilor, au fost deschiși și au colaborat. Toți minorii implicați vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică, la fel și părinții, tocmai pentru a oferi sprijin copiilor pentru îndreptarea greșelilor. Vorbim despre două grupuri de agresori diferite, nu se cunosc între ei, stau în zone diferite ale orașului".

Reamintim că mai multe filme cu copii umiliți și loviți de grupuri de copii au apărut în spațiul public, fiind deschise mai multe anchete. Patru adolescenți implicați în agresiuni au stat câte o noapte după gratii, apoi au fost puși sub control judiciar.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: