Pui transportaţi în condiţii improprii. Amendă!

O societate din Târgu Jiu a fost amendată joi, 20 septembrie, de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj cu suma de 1.500 de lei. Sancţiunea a fost aplicată pentru transportul de păsări fără documente. În fapt, în timpul unui control desfăşurat în trafic, la intrarea pe Defileul Jiului, reprezentanţi ai DSV, Poliţiei şi Jandarmeriei Gorj au identificat o dubiţă a firmei târgujiene care transporta aproximativ 100 de pui, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de la medicul veterinar care să ateste că păsările au fost supuse acţiunilor sanitar-veterinare, dar nici avize de transport. Înaripatele urmau să fie transportate la Petroşani, acolo unde firma târgujiană are un punct de lucru.

Inspectorii DSV au constatat că puii erau transportaţi în condiţii improprii. „Firma comercializează pui de o zi, iar cei pe care îi transportau erau mărişori, de 10-14 zile. Maşina este neautorizată, nu corespunde condiţiilor pentru transportul păsărilor. Păsările erau transportate într-o dubă închisă. Trebuie să fie dotată cu cuşti, să aibă temperatura optimă şi condiţii de bunăstare”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

În fapt, echipele mixte de control au desfăşurat acţiunea în trafic pentru a verifica maşinile care ar putea transporta carne, acţiunea fiind pentru prevenirea extinderii pestei porcine şi în această zonă a ţării. Controale similare au fost şi miercuri la Ţânţăreni şi vor continua în următoarele zile.

Vizualizări: 1,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: