Puiu Diaconescu, definitiv incompatibil

Decizia fostului lider liberal Puiu Diaconescu din această primăvară de a se retrage din politică a „coincis” cu un verdict definitiv pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a pronunţat acum şi prin care acesta a fost declarat incompatibil pentru următorii trei ani în a ocupa vreo funcţie publică.

În luna aprilie, când procesul era de abia la început la Bucureşti, politicianul anunţa că din motive personale face un pas înapoi din viaţa PNL. Diaconescu pierduse pe fond procesul de incompatibilitate la Curtea de Apel Craiova, iar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie verdictul era în mare parte previzibil, mai ales pentru un politician cu experienţa sa. Miercuri seara a venit şi decizia definitivă din partea judecătorilor de la instanţa supremă.

„Respinge recursul declarat de reclamantul Diaconescu Puiu împotriva sentinţei civile nr. 360 din 16 septembrie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în verdictul Înaltei Curţi.

Cariera politică a lui Puiu Diaconescu s-a sfârşit brusc din cauza unor scaune pe care firma sa le-a vândut cui nu trebuia, după cum au constatat inspectorii de integritate cu câţiva ani în urmă. „Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Diaconescu Puiu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, întrucât, în perioada 23 iunie 2008 - 28 iunie 2012, S.C. Banatim S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a emis o factură fiscală către  S.C. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj S.A., societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj, în valoare totală de 1.330 lei”, se arată într-un comunicat transmis de ANI.

Ulterior emiterii acestui comunicat, fostul liberal, dar şi fruntaş al PSD Gorj pentru câţiva ani buni, a explicat că e vorba de 14 scaune pe care le-a vândut societăţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, contravaloarea acestora nefiind o sumă mare. A fost însă suficientă cât să fie constatată incompatibilitatea, aşa cum a fost şi în cazul altor politicieni locali, Nicolae Daviţoiu sau Ion Călinoiu, care, la rândul lor, au pierdut procesele contra ANI tot pentru nişte sume considerate mici.

Vizualizări: 1,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: