Verdict aşteptat în dosarul „Elodia 2”

Zile de suspans pentru Dianu Felix, bărbatul din Târgu Cărbuneşti acuzat că în februarie 2010 l-ar fi omorât pe un prieten al său, Dan Nistor, al cărui cadavru nu a mai fost găsit nici până în prezent, la fel ca în cazul avocatei Elodia Ghinescu. Bărbatul a pledat miercuri nevinovat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Gorj, procurorii cerând în schimb două decenii de puşcărie pentru acesta.

Audierile în acest dosar s-au încheiat miercuri la Tribunalul Gorj prin citirea declaraţiilor mai multor martori care nu s-au mai prezentat în faţa instanţei pentru a fi reaudiaţi, dar care, anterior, au povestit la Parchet sau Poliţie ce ştiau despre cazul respectiv. Înainte să aibă ultimul cuvânt în faţa instanţei, Dianu Felix a trebuit să asculte pledoaria reprezentantului Parchetului cu privire la faptele pentru care acesta este judecat.

Procurorul Cristina Ciobanu a prezentat pe parcursul a câtorva zeci de minute o lungă listă de argumente menite să ducă la convingerea judecătorului Laura Sarcină cu privire la vinovăţia inculpatului. Bărbatul nu a fost de acord cu niciunul dintre capetele de acuzare, el susţinând mereu că nu are vreo treabă cu dispariţia lui Nistor, lucru pe care l-a susţinut, de altfel, pe tot parcursul acestor ani.

Procurorul Cristina Ciobanu a precizat însă că la scurt timp după ce Nistor a fost dat dispărut de către rude, Dianu Felix a declarat la anchetă că nu îl cunoştea pe acesta. După ani de zile, când au fost strânse împotriva sa, inculpatul a trebuit să recunoască faptul că era bun prieten cu Nistor, că a avut chiar o relaţie intimă cu soţia acestuia şi că nu era chiar aşa de „străin” de acesta. Mai mult, procurorii au probe din care reiese cert că inculpatul a fost ultima persoană în maşina căruia s-a urcat Nistor când era încă în viaţă, de aici încolo cei doi mergând într-o direcţie neidentificată de anchetatori.

Cert este că la scurt timp după ce a plecat cu Nistor în direcţia necunoscută, Dianu Felix i-a transmis unui cunoscut cu care avea o întâlnire că va întârzia vreo două ore. A doua zi el mergea prin Târgu Cărbuneşti cu mâna pusă într-o faşă improvizată, ca şi cum s-ar fi lovit la ea în urma unei lupte.

Dat de gol de o greşeală gramaticală

Mai mult, anchetatorii au transmis instanţei dovezi şi mai dure, din care reiese, teoretic, încercarea lui Dianu Felix de a muşamaliza crima de care este acuzat. Acesta, susţin procurorii, a luat una din cartelele de telefon ale lui Nistor şi, la două zile după dispariţia bărbatului, a început să transmită mesaje menite să liniştească familia dispărutului. Dovezile tehnice arată că telefonul inculpatului a fost folosit cu cartele lui Nistor pentru transmiterea unui mesaj de tipul „Sunt an Bulgaria, nu mă căutaţi”. Procurorul de şedinţă a insistat asupra faptului că mesajul scris greşit, cu „” din a în loc de „Δ din i, a fost redactat de fiul inculpatului şi transmis la o listă mai lungă de destinatari, unii dintre aceştia mirându-se de ce primesc un astfel de mesaj din partea lui Nistor, mai ales că nu vorbiseră cu el de o bună bucată de timp. Ulterior, Dianu Felix şi-a vândut telefonul către un localnic, noul cumpărător recunoscând de la cine a luat aparatul, în timp ce inculpatul a negat cât a putut că ar fi fost el vreodată posesorul acelui telefon. Argumentele tehnice l-au făcut în cele din urmă să îşi „amintească” faptul că a folosit o lungă perioadă de timp acel telefon.

În plus, la 4 zile de la dispariţia lui Nistor, Dianu Felix era plecat în Italia şi se întâlnea cu soţia celui pe care, teoretic, deocamdată, l-a omorât. În faţa instanţei de judecată, bărbatul a pledat în continuare ca nevinovat şi speră să fie achitat atunci când se va pronunţa sentinţa. Până atunci, el aşteaptă cu încredere că i se va face „dreptate”, în timp ce rudele lui Dan Nistor au şi ele convingerea că după 8 ani de zile de la dispariţia acestuia cineva va fi tras la răspundere şi va primi pedeapsa pe care o merită pentru cele întâmplate.

Vizualizări: 3,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: