Primărie din Gorj, la proces cu Ministerul Dezvoltării

Un proiect aprobat, dar nefinanțat, a dus la un proces în instanță între Primăria Turburea, din Gorj, și Ministerul Dezvoltării. Asta după ce a aprobat un proiect de asfaltare, dar apoi n-a mai dat banii pentru ca autoritățile să asfalteze șase kilometri de drum.  

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a declarat că acum încearcă să obțină banii de la Compania Națională de Investiții. Proiectul pentru asfaltarea celor șase kilometri de drum a fost aprobat în primă fază, primăria a organizat licitație și a atribuit lucrarea unei firme de construcții.

Constructorul a apucat să asfalteze un kilometru de drum, dar Ministerul Dezvoltării n-a mai virat niciun leu așa că autoritățile au avut nevoie să facă împrumut la bancă pentru a plăti firma.

„Mai avem șase kilometri de pus în toată comuna și terminăm toate ulițele din comună de asfaltat. Am o promisiune că proiectul va fi trecut pe Compania Națională de Investiții. Am fost și acolo. Proiectul a fost aprobat prin FDI. Licitația a fost câștigată, constructorul a făcut un kilometru din tronson, dar nu ne-au mai dat bani. M-am împrumutat la CEC să îi dau firmei banii pentru proiectarea și execuția acelui kilometru de asfalt”, a declarat primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Edilul speră să-i convingă pe cei de la Ministerul Dezvoltării să îi dea banii ca să termine investiția. În paralel, a și dat instituția în judecată. „Am și dat în judecată Ministerul Dezvoltării. Ne aflăm în instanță. Încă nu știm când începe procesul. Am făcut și alte solicitări la Compania de Investiții, ca să cerem bani”, a mai spus primarul, la Accent TV.

Dacă va asfalta cei aproape șase kilometri de drum, comuna va avea toate ulițele asfaltate.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: