Casa Memorială ”Ion Popescu Voitești” intră în reabilitare

Casa Memorială a savantului ”Ion Popescu Voitești” din comuna Bălănești va intra în reabilitare. Imobilul se află într-o stare de degradare destul de avansată, ceea ce înseamnă că timp de mai mulți ani nimeni nu s-a mai ocupat de întreținerea acestuia.

Casa cu etaj din Bălănești adăpostește, în ciuda aspectului deplorabil pe care îl are imobilul, o expoziție inedită de cărți și manuscrise. Primarul Ovidiu Pungan spune că s-a dat deja ordinul de începere pentru proiectare și execuție.  

”Casa Memorială Ion Popescu Voitești, prin fondurile Consiliului Județean, va intra în reabilitare. Va fi o perioadă de circa 24 de luni, iar când se va finaliza această investiție vom face un simpozion. Acum, din păcate, Casa Memorială este într-o stare avansată de degradare, dar am încredere că în următorii doi ani va fi gata. Imobilul este subordonat Muzeului Județean, iar din fondurile proprii ale Consiliului Județean va fi reabilitată. Deja s-a dat ordinul de începere pentru proiectare și execuție”, a spus Ovidiu Pungan.  

Casa a fost construită în anul 1941 de arhitectul Iulius Doppelreiter.  

Vizualizări: 1,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: