Şeful Serviciului Agricol îşi doreşte să lucreze într-o herghelie

Valentin Priporeanu, şeful Serviciului Agricol din cadrul DADR Gorj, este un mare iubitor de cai. Acesta spune că ar renunţa cu uşurinţă la munca de birou pentru a lucra într-o herghelie. Pasiunea pentru cabaline i-a transmis-o şi fetiţei sale pe care a urcat-o pe şa încă de la vârsta de un an şi două luni.

Valentin Priporeanu, şef Serviciu în cadrul Direcţiei Agricole Gorj, este pasionat de rasele de cai grei. Încă din copilărie îşi dorea să aibă un astfel de animal. Visul i s-a împlinit în clasa a IV-a, atunci când bunicul din partea mamei i-a făcut cadou un cal. “Deşi părinţii mei nu aveau cai în gospodărie, îmi plăceau foarte mult aceste animale. Îmi amintesc că de multe ori mergeam pe izlaz împreună cu alţi copii şi prindeam caii oamenilor. După ce îi călăream pe toţi îi alegeam pe cei mai buni pentru a face concurs cu ei. Am căzut deseori, însă nu am renunţat la această pasiune în ciuda faptului că mă certau mereu părinţii. Cea mai mare bucurie mi-a făcut bunicul din partea mamei care mi-a dat cadou un cal. Aveam mare grijă de el şi îl consideram ca fiind prietenul meu”, a declarat Valentin Priporeanu. Acesta a mai precizat că făcea foarte multe trăsnăi la vârsta copilăriei sale. “Părinţii mei chiar au fost daţi în judecată de către un consătean din cauză că i-am vandalizat cireşii. Într-adevăr le-am rupt crengile, dar nu cu rea intenţie. Eu fiind mai mare mă urcam în pomi şi le aruncam crengi cu cireşe şi celorlalţi copii mai mici care nu se puteau sui. Până la urmă s-au împăcat cu persoana respectivă pentru că le-a plătit paguba făcută de mine”, a precizat Valentin Priporeanu.  

Pasiunea pentru cai, moştenită de fetiţă

Pasiunea pentru cai a lui Valentin Priporeanu a fost moştenită şi de fetiţa sa, Meda Valentina, în vârstă de 8 ani. “Pe fetiţa mea am pus-o pe şa încă de la vârsta de un an şi două luni. La vară, intenţionez să o duc la herghelie, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Mangalia pentru că îi plac foarte mult caii”, a mai precizat Valentin Priporeanu. Şeful Serviciul Agricol a vizitat aproape toate hergheliile importante din ţară, iar anul acesta vrea să meargă la un festival de cai de tracţiune. “Îmi plac foarte mult rasele de cai grei pentru că au un temperament mai docil. Mi-ar plăcea să lucrez într-o herghelie. Aş renunţa la munca de birou fără nici un fel de probleme. Întotdeauna munca în producţie este mai frumoasă şi mai relaxantă decât cea de birou”, a declarat Priporeanu. 

STUDII

Şeful Serviciului Agricol a absolvit Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii Bucureşti. În timpul liber, acesta aplică tratamente şi deparazitează animalele prietenilor săi.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: