S-au căsătorit pe munte, la Rânca

Nuntă inedită a unui cuplu din Târgu Jiu, care a decis să îşi unească destinele în vârful muntelui, tocmai la 2000 de metri altitudine, la Rânca. Mirele şi mireasa au venit în faţa ofiţerului stării civile nu cu limuzina sau caleaşca, ci cu telescaunul, ca şi restul invitaţilor. De altfel, invitaţii au mai adus cu ei, pe lângă sticlele de şampanie şi voia bună şi câteva zeci de baloane roşii, ceea ce i-a încurcat rău pe poliţiştii din staţiune, aceştia crezând că au de a face cu un miting neautorizat. Nu aflaseră încă dacă este pro sau contra PSD…dar până la urmă toate s-au lămurit.

         Vremea a fost excelentă la sfârşitul săptămânii trecute pentru o astfel de ceremonie, primarul din Baia de Fier cuplând imediat la iniţiativa celor doi Miri. Matei şi Mădălina Şorop au ales Rânca drept locaţie pentru a-şi uni destinele, după ce vara trecută au fost aici în excursie. El este actor la teatrul din Deva, iar ea este artist plastic, pe amândoi unindu-i şi pasiunea pentru munte. „Vara trecută am fost pe Transalpina şi ne-a plăcut peisajul foarte mult. Apoi ne-am decis să facem ceva mai deosebit la nuna noastră şi acum văd că ne-a şi ieşit. Ai noştri au fost foarte încântaţi de idee, când le-am spus, şi ne-au susţinut. Totul a fost minunat, inclusiv vremea”, a spus mirele. Mireasa nu s-a lăsat nici ea mai prejos. „Iubesc foarte mult muntele şi eu, dar şi ai mei, şi mi-am dorit dintotdeauna o nuntă la munte”, a mărturisit Mădălina.

         Rudele celor doi îndrăgostiţi au fost şi ele extrem de încântate de decizia luată de proaspătul cuplu. „E o nuntă nonconformistă, da! Suntem cu picioarele pe pământ şi cu capul în nori, e drept!”, a constatat socrul mare, Cristian Şorop, bucuros că prin mediatizarea acestui eveniment inedit şi alţi români vor avea ocazia să afle despre peisajele de basm de la Rânca.

         Nuntă pe „Păpuşa”, botez la Peştera Muierilor

         Cei doi miri aşteaptă în curând şi barza, aşa că, după nuntă, îşi fac planurile pentru viitorul botez, în sprijinul lor venind cu o propunere interesantă şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, cel care a şi oficiat ceremonia soţilor Şorop. „Este o premieră să oficiez o căsătorie aici la poalele Vârfului Păpuşa, dar, pentru că amatori sunt, mai avem şi alte propuneri pentru locuri inedite, mai ales că, dacă vor exista mai multe solicitări, putem amenaja aici un spaţiu pentru asemenea ceremonii. Tinerilor de azi le-am propus să fie primii care fac un botez în altarul din Peştera Muierilor şi am convingerea că pe urmele lor vor călca şi alte cupluri. În mijlocul naturii, la o asemenea altitudine, pentru un eveniment unic, cred că este nemaipomenit, mai ales că acum merge telescaunul, la vară este deschisă Transalpina, posibilităţile sunt nelimitate pentru a face dintr-un asemenea moment ceva de neuitat cu adevărat”, a menţionat Mihuţescu.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: