Directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, pescar înrăit

Directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu este pasionat de pescuit încă din copilărie. În fiecare concediu merge în Delta Dunării cu cortul. Marius Ionescu se poate lăuda cu o capturarea unui crap de 18 kg. Pasiunea pentru pescuit o moşteneşte din bunici şi speră să o poată transmite şi nepoţelului său în vârstă de trei ani.

Marius Ionescu a devenit directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu în urmă cu aproximativ 10 ani, după ce ocupase funcţia de şef Serviciu Investiţii. Deşi are foarte puţin timp liber, încearcă să profite din plin de el şi să-l petreacă fie împreună cu familia, fie la pescuit cu prietenii. Marius Ionescu este pasionat de pescuit încă din copilărie, locul unde a crescut până la vârsta de şapte ani fiind mediul prielnic pentru dezvoltarea acestui hobby. “Până la vârsta de şapte ani am crescut la bunici în satul Izlaz, din Teleorman. Pasiunea pentru pescuit am moştenit-o de la bunicul meu. Mai mulţi membri ai familiei se ocupau cu pescuitul deoarece satul Izlaz se află la confluenţa Dunării cu Oltul”, a declarat Marius Ionescu.

Cu cortul în Delta Dunării

În fiecare concediu directorul tehnic la primăriei Târgu Jiu merge în Delta cu cortul echipat pentru pescuit. De-a lungul timpul, acesta şi-a achiziţionat toate ustensile necesare unui adevărat pescar: 7-8 undiţe, foarte multe lasete, clopoţei etc. În urmă cu aproape patru ani, Marius Ionescu s-a întors din Deltă cu un crap de 18 kg. “În anul 1996 am prins un crap de 18 kg. A fost cea mai mare captură a mea. De atunci tot sper să mai prind vreunul. Un concediu în Delta Dunării este foarte plăcut şi mult mai ieftin decât în alte staţiuni”, a mai precizat Marius Ionescu.

Îşi face planuri pentru când va ieşi la pensie

Deşi luna trecută a împlinit vârsta de 50 ani, directorul primăriei se gândeşte deja la pensie. Acesta speră că atunci va avea mai mult timp liber pentru a se dedica pescuitului şi nepoţelului său, pe care îl consideră ca fiind cea mai mare satisfacţie a sa. Băieţelul locuieşte împreună cu părinţii săi în oraşul Filiaşi, însă weekendurile le petrece la Târgu Jiu. “La sfârşit de săptămână fiica mea îmi aduce nepoţelul la Târgu Jiu. Puţinul timp pe care i-l dedic lui este un timp plin. Mergem la plimbare sau jucăm fotbal fie în curte, fie pe stadion. Cea mai mare satisfacţie a mea este aceea că sunt bunic şi aştept să ies la pensie pentru a dedica mai mult timp familiei şi pentru a-mi învăţa nepoţelul să pescuiască”, a declarat Marius Ionescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: