Primăria Târgu Jiu a cumpărat mere de două miliarde

2 miliarde lei vechi a cheltuit Primăria Târgu Jiu pentru achiziţionarea de mere pentru copiii de la şcolile din Târgu Jiu. Fructele provin de la firma Succes, care a câştigat prin licitaţie distribuirea acestora.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dă bani tuturor primăriilor şi consiliilor judeţene din ţară pentru distribuirea de mere în toate şcolile gimnaziale. Şi Primăria Târgu Jiu a optat pentru acest program, alocând suma de 2, 2 miliarde de lei de la bugetul local, bani care îi va recupera prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj. Această sumă a fost utilizată pentru achiziţionarea de mere pentru o perioadă de aproximativ 3 luni. Fructele vor fi distribuite tuturor unităţilor şcolare din municipiu şi vor ajunge la aproximativ 8000 de copii din clasele I-VIII. Fiecare elev primeşte în fiecare zi de şcoală câte un măr a cărui valoare este de 0,3 lei.

Merele nu au o dimensiune exactă şi provin din livezile gorjene. „Acţiunea a fost demarată în baza ordonanţei 24. De fapt fondurile trebuie să provină din fonduri europene de garantare agricolă, contractul a fost semnat de Primăria Târgu Jiu pentru 100 de zile, valoarea fiind de 2,2 miliarde de lei, cu TVA inclus”, a spus Constantin Fîrţă, director la Direcţia Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Printre unităţile de învăţământ beneficiare se numără şi Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, unde studiază în prezent peste 1000 de elevi. „Am depozitat merele în camera în care depozităm laptele şi cornul. Elevii consumă merele cu mare plăcere”, a spus Aurel Popescu, director Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Prin programul de distribuire de mere în şcoli se încearcă stimularea consumului de fructe în rândul elevilor.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: