Energia Verde a ajuns şi la Grui

Programul „Casa Verde” pare să fi avut un real succes şi în comunele gorjene. În comuna Bălăneşti trei persoane au depus cerere de finanţare pentru „Casa Verde” însă deocamdată numai una a fost aprobată. Este vorba de Viorel Ruşeţ din Grui, care şi-a şi montat panourile pe casă. Chiar şi primarul Radu Rotaru a depus cerere şi aşteaptă răspunsul.

Familia Ruşeţ din Grui se foloseşte deja de panourile solare, în timp ce primarul încă aşteaptă răspuns. „Am aplicat pentru că mi s-a părut o idee foarte bună, să foloseşti energie verde este mai puţin poluant şi să ai apă caldă direct de la sursă este un motiv în plus de economisire”, a declarat primarul Radu Rotaru.

„Este foarte bun programul“

Investiţia făcută de Viorel Ruşeţ este de 6.200 de lei din care statul îi va returna 6.000 de lei. Acesta a montat panourile solare pe acoperişul gospodăriei şi spune că este o adevărată afacere cu atât mai mult cu cât economiseşte semnificativ chiar şi în această perioadă. „Este un program foarte bun, îndemn toţi oamenii să opteze pentru aceste panouri solare. Este adevărat că trebuie să ai banii la început dar fiţi siguri că statul va deconta factura. Eu am apă caldă cât vreau chiar şi acum când soarele nu mai e aşa puternic. Este foarte bun programul”, a declarat Viorel Ruşeţ.

Acesta şi-a orientat strategic panourile pe acoperişul casei, cu faţa spre est aşa încât să nu rateze razele soarelui. Sistemul de încălzire pare să facă faţă cu brio având în vedere că apa caldă atinge chiar şi temperatura de 60 de grade în această perioadă. „Eu m-am hotărât să fac pasul acesta, m-am interesat, am fost al 27-lea din judeţ care şi-a depus cerere şi singurul din comună care are montat la ora actuală panou solar. Au mai încercat de aici din comună dar nu au reuşit până acum. Oamenii trebuie să ştie că este absolut necesar să ai făcut cadastru pe locuinţă, este o condiţie esenţială ca să fie aprobată cererea”, a declarat Viorel Ruşeţ.

TERMEN

Gorjenii mai termen până pe data de 15 decembrie să beneficieze de programul „Casa verde”. Potrivit directoarei Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, până în prezent au fost evaluate şi aprobate 189 de dosare. Sumele de finanţare sunt de 6.000 de lei pentru panourile solare, 3.000 pentru centralele pe lemne şi 8.000 de lei pentru pompele de căldură.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: