Răducan crede că a realizat cea mai mare performanţă la Pandurii

Fost preşedinte la Pandurii Târgu Jiu, după ce falimentase deja Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi şi ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan a dovedit recent că nu cunoaşte nici istoria clubului. Acesta a afirmat că el şi Edi Iordănescu au realizat cea mai mare performanţă din istoria clubului din Târgu Jiu, uitând că Pandurii a fost vicecampioană a României în sezonul 2012 – 2013.

Recentul scandal izbucnit pe tema numirii politice a lui Edi Iordănescu la Pandurii, prima echipă de Liga 1 la care actualul selecţioner a antrenat, a scos la iveală multe probleme de la clubul din Târgu Jiu.

Trecând peste sumele de bani uriaşe încasate de Edi Iordănescu şi Narcis Răducan, care au ieşit şi au declarat în presă că nu au avut aceste salarii, deşi, cumulate cu primele şi bonusurile primite, sumele sunt exact aceleaşi, cei doi au mai cerut acum şi falimentul echipei pe care, prin aceste sume mari de bani încasate, şi alte cheltuieli inutile efectuate, l-au dus la insolvenţă.

La cererea lui Iordănescu, Pandurii efectua cele mai scumpe cantonamente în Europa, în Slovenia, Olanda sau pe malul Mediteranei, la Cadiz, şi a adus cei mai scumpi jucători la Târgu Jiu, oferind contracte pe care clubul nu le putea susţine şi care acum se găsesc la masa credală, în insolvenţă.

Cunoscut în lumea fotbalului ca „Mister Faliment”, aşa cum îl numea un politician local, Gheorghe Pecingină, care a şi renunţat la abonamentul la meciurile echipei Pandurii odată cu numirea lui Răducan, acesta lucrase în posturi de conducere, ca director sau preşedinte, la echipe din prima ligă la care ulterior le-a cerut falimentul.

Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi sunt două foste campioane la care acesta le-a cerut falimentul iar de ASA Târgu Mureş încă se mai ocupa când Edi Iordănescu era numit la Pandurii şi se pregătea terenul pentru numirea sa ca preşedinte. Ulterior tot Narcis Răducan a cerut şi falimentul celor de la Târgu Mureş pentru o sumă mică de bani, la fel cum cere şi la Pandurii unde ar mai avea de încasat un salariu, după declararea insolvenţei, deşi acesta nu a mai lucrat la Pandurii odată cu intrarea clubului în insolvenţă.

Mai grav este că Răducan se laudă acum cu performanţe pe care nu le-a avut la Târgu Jiu, susţinând public că el a realizat cea mai mare performanţă la Pandurii.

Cel care a cerut oficial insolvenţa echipei Pandurii în octombrie 2016, s-a lăudat, la Digi Sport, că a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului deşi acest lucru nu este adevărat: „Salariul meu nu a fost unul mare, dar era în concordanţă cu rezultatele clubului, am terminat pe locul trei, cea mai bună performanţă din istoria clubului, am jucat în cupele europene şi cred că am produs multă bucurie suporterilor. E adevărat că existau şi multe bonusuri de performanţă şi multe din ele le-am îndeplinit cu ajutorul lui Edi”.

Cu Narcis Răducan preşedinte Pandurii încheia sezonul 2015 – 2016 pe locul trei în clasament şi nu trecea de preliminarii în cupele europene, însă cea mai mare performanţă din istoria pandurilor era cea din 2013, atunci când Pandurii a fost vicecampioană a României, ocupând locul doi la final de sezon şi jucând în grupele Europa League.

Galerie foto




Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: