Edi Iordănescu, răspuns pentru Condescu: De ce a tăcut 8 ani?

Selecţionerul Edward Iordănescu a notat, sâmbătă, într-un mesaj postat pe Facebook, că respinge cu fermitate “acuzele şi insinuările” cu privire la perioada în care a activat la Pandurii şi a menţionat că este pregătit să îşi cedeze în întregime creanţa înscrisă la masa credală către asociaţia suporterilor Pandurii. El a adăugat că încercările de şantaj şi coerciţie la adresa sa nu vor avea rezultatul scontat de Condescu.

“Printr-o coincidenţă bizară, atacul Dlui. Condescu a venit la puţine zile de la numirea mea ca selecţioner, ceea ce mă face să mă întreb dacă acesta nu are ca şi cauză nostalgia vremurilor demult apuse în care Dl. Condescu era mult mai vizibil în spaţiul public, iar cuvintele dânsului aveau un anumit impact şi întrebarea este, de ce a tăcut 8 ani de zile în acest caz!?

Tot aşa, intuind că poziţia mea profesională mă va obliga să îi răspund, lucru care altfel nu s-ar fi întâmplat, Dl. Condescu a aruncat în spaţiul public o serie de acuze la adresa mea, nereale şi, ar spune unii, lipsite de firul logic al evenimentelor.

Resping cu fermitate acuzele şi insinuările şi, din acest moment nu voi mai discuta pe subiectul "intervenţia politică” indiferent în cel fel şi cine îl provoacă", a scris selecționerul.

Acesta spune că a avut un salariu lunar de opt mii de euro, nu de 17 mii de euro, cum a dat de înțeles Marin Condescu. 

"Respectul pe care i-l port Dlui Condescu pentru vârsta dânsului (din păcate doar pentru vârstă) mă împiedică să fac alte comentarii sau să demarez alte acţiuni, inclusiv de natură penală, cu care de altfel Dl. Condescu s-a mai întâlnit”, a mai scris Iordănescu.

Conform documentelor prezentate public de Marin Condescu, suma reieşită din contabilitatea clubului Pandurii indică nu numai salariul primit ci şi bonusurile de performanţă, şi, atenţie, performanţă a fost considerată chiar şi salvarea de la retrogradare din 2015. Coroborate cu salariul, aceste bonusuri aproape că dublau câştigurile celor care lucrau la echipă, pentru că nu numai antrenorul sau preşedintele le primeau, ci chiar şi directorul administrativ-financiar sau delegatul echipei ori secretarul general.

Dar, în ceea ce îi priveşte pe Edi Iordănescu şi Narcis Răducan, fostul preşedinte Marin Condescu a explicat că, din cauza lor, nu vor putea fi plătite creanţele jucătorilor. "Pe mine, cel mai mult mă doare că din cauza acestor cereri de intrare în faliment, făcute de Edi Iordănescu și de Narcis Răducan, nu putem să ne ducem treaba la bun sfârșit, deși avem bani. Sânmărtean a renunțat la 25.000 de euro, iar Edi ne cere falimentul pentru 11.500 de euro?! Asta mi se pare cel mai grav, de neînțeles. După ce că și-au luat mereu banii, dar nu au plătit jucătorii, nu vor nici acum să le dea posibilitate să își recupereze din creanțe?!", a precizat Marin Condescu pentru gsp.ro.


Narcis Răducan reuşise să ducă în insolvenţă, anterior numirii sale la Pandurii, echipe precum Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi sau ASA Târgu Mureş. Toate acestea au ajuns apoi în faliment şi la toate au existat cereri de faliment din partea lui Narcis Răducan. Oficialii gorjeni care l-au adus la club nici nu trebuia să caute prea mult înainte de a-l numi la echipă, pentru că în 2012 acesta fusese numit director la Oţelul Galaţi, echipă care avea milioane de euro în conturi după ce devenise campioană a României în 2011, şi căreia Răducan îi cerea insolvenţa în 2014. În 2015, chiar atunci când era numit la Pandurii, acesta a făcut demersuri pentru a cere falimentul gălăţenilor, iar în 2016 fosta echipă Oţelul intra în faliment. În acelaşi an Răducan recidiva la Pandurii şi cerea intrarea în insolvenţă.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: