Condescu îi scrie lui Edi Iordănescu. "Clubul Pandurii a fost rampă de lansare pentru tine și sinucidere pentru el"

Principalul creditor al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu continuă schimbul de declarații cu antrenorul echipei național, fost antrenor al clubului din Târgu Jiu, care cere acum falimentul, pentru o sumă modică, deși a încasat banii frumoși aici. Ca să nu mai spunem de numele pe care și l-a făcut la Târgu Jiu, pentru că a avut la dispoziție jucătorii pe care i-a vrut.

Iordănescu este acuzat că și-a negociat contractul cu politicienii acelor vremuri: Ion Călioiu - atunci președinte executiv al PSD Gorj și președinte al Consiliului Județean și Laurențiu Ciurel - fost vicepreședinte al PSD Gorj și la acea dată director general al Complexului Energetic Oltenia. Cei doi erau reprezentanții celor două entități în AGA de la Pandurii.

Iată scrisoarea semnată de Marin Condescu:

"Domnule antrenor Iordanescu JR,

Avand în vedere ce ați transmis în spațiul public, este adevărat domnule Iordanescu Edward Marius, banii i-ați primit în baza unui contract încheiat cu CS Pandurii Lignitul Targu Jiu semnat de domnul Eugen Parvulescu, președintele clubului la acea vreme, dar NEGOCIAT cu Calinoiu Ion, președintele Consiliului Judetean Gorj și Ciurel Laurentiu, director general la CE Oltenia. Domnul Eugen Parvulescu NUMAI l-a semnat!

Este adevărat, ați încasat aceste sume fantastice prin bonusuri de performanța, odată cu venirea domnului Narcis Raducan, care erau urmatoarele:

- BONUS 750 euro/punct în palyoff;
- BONUS 15.000 euro pentru locurile 1-6 playoff;
- BONUS 15.000 euro dacă echipa se califica în Europa League, tur preliminar.
Obiectivul pentru locurile 1-6 se cumuleaza cu cel de cupe europene (ex. 15.000 euro playoff + 15.000 euro tur preliminar = 30.000 euro);
- BONUS 600 euro/punct sezon regulat;

Este adevărat, ați încasat acești bani pentru performanța! Dar cu cine ați făcut performanța? .... Cu Narcis Raducan, Calinoiu Ion și Ciurel Laurentiu??? Fotbal în patru???? Eu știam ca pokerul se joaca așa! Ați uitat fotbalistii! I-am găsit eu la masa credala!


Da, domnule Iordanescu, este adevărat! Am avut un dosar penal, știu cum este! Știu cum s-a finalizat: cu condamnarea mea cu suspendare și cu urmatoarele prevederi: nu exista prejudiciu; nu exista probe directe; exista convorbiri telefonice secretizate; are de primit bani de la Pandurii Targu Jiu în urma contractelor de împrumut. Așa a decis instanța și eu m-am supus, fiindcă am greșit! Am plătit! Așa am devenit creditor la Clubul Pandurii Targu Jiu unde tu pregatisei terenul cu echipa de poker.

Apropo, protectorul tău nu a avut probleme penale? Întreb doar pentru puritatea anturajului tău și curiozitatea mea!

Diferența dintre noi doi este de experiență, vârstă și moralitate. În 10 ani de când am preluat echipa din Liga a 2-a și până a devenit vicecampioana a Romaniei calificandu-se în grupele Europa League eu nu am încasat niciodată niciun leu de la Pandurii Targu Jiu pentru munca prestata și rezultatele obtinute de jucători.

Niciodată jucătorii, în cei 10 ani, nu au rămas neplatiti pentru activitatea depusa! Pentru cei 10 ani de activitate la Clubul Pandurii Targu Jiu instanțele de judecată din România au decis că am de primit 1.100.000 euro, îndeplinindu-mi contractele de prestari servicii care printre altele, prevedeau ca obligații ale mele:

- mentinerea echipei în Liga 1;
- sponsorizari și publicitate de 1.000.000 euro în fiecare an;
- cel puțin 4 jucători pentru echipa naționala a Romaniei și alte naționale;
- participarea în 7 ani într-o cupa europeana (începând cu anul 2005);
- castigarea Cupei Romaniei (am reușit decât cu echipa de fotbal feminin);
- crearea de infrastructura și pregătire de condiții de joc, și antrenament conforme regulamentelor și normelor FRF și UEFA;

Banii sunt la masa credala. Au rămas acolo, dar mai puțini, pentru ca am renunțat la 25%. la fel cum au făcut-o și alții care cred într-un viitor pentru Pandurii.

Fata de locul 3 pe care l-ai obținut tu și eliminarea din primul tur al cupelor europene cu epuizarea financiara a clubului, cu cantonamente și pregatiri de sute de mii de lei la sediul echipei mutat în Bucuresti, cu aceasta victorie a la Pirus nu ți se pare că mai ai mult de munca?

Dar ești tânăr! Cât îți mai trăiesc părinții ești tot copil! Eu îți doresc succes la echipa noastră națională, dar resursele financiare nici acolo nu sunt inepuizabile. Iar comunicatul meu nu are nicio legătura cu numirea ta acolo, are legătura cu Clubul Pandurii care a fost rampa de lansare pentru tine și sinucidere pentru el. Nu căuta motive să justifici numirea ta, că nu exista!

În decembrie 2014 antrenorul echipei a fost convocat după un meci oficial și i s-a comunicat – de către Calinoiu Ion, presedinte CJ Gorj, de față fiind și Ciurel Laurentiu, director general la CEO – ca au fost chemați la Bucuresti și li s-a trasat sarcina să fii numit antrenor principal tu. Poate nu știi! Presedintelui clubului i s-a transmis că începând cu luna ianuarie are un nou antrenor.

Începându-ti activitatea în luna ianuarie s-a constatat ca președintele Eugen Parvulescu nu avea experiența necesară pentru performanțele care ți le doreai (cu un an în urma cu același presedinte executiv la conducere Pandurii eliminasera înainte de calificarea în grupele Europa League „o echipa de pe lângă Ploiesti”, Sporting Braga).

Atunci AGA Pandurii Targu Jiu, pentru a-ți îndeplini cerintele, a pregătit terenul noului „CONDUCATOR” Narcis Raducan și i-au înscenat presedintelui Eugen Pârvulescu (o făcusera și cu mine în 2013) un blat cu Universitatea Cluj și l-au destituit! S-a demonstrat ulterior că a fost o regie pentru compromitere.


Nu am făcut niciodată presiuni nici asupra ta direct și nici prin cunostintele tale, nu am vorbit prin telefon și nici prin mesaje, doar ți-am scris cine sunt, voiam sa te sun. Am cerut numărul tău de la Răzvan Stanca și te-am sunat sa văd dacă este adevarat ca ai cerut falimentul. Nu mi-ai răspuns!

Și ca sa încheiem polemica, nu îmi este frica de o plângere penala! Faptele sunt acestea, adevărul unul singur! Și dacă va fi nevoie de martori pentru marturisirea lui, în afara de conștiința ta și adevărul pe care îl știi – cum ai fost numit la Pandurii – toți care au fost victime colaterale vor mărturisi. Mi-au promis, mandatându-mă să îl spun!

Eu te respect pentru tinerețea ta, pentru restul îmi va spune timpul. Noroc bun!

Marin Condescu

Galerie foto



Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: