Răduț a câștigat procesul cu Pandurii. Câți bani primește!

Contractul prin care clubul Pandurii i-a cesionat fotbalistului Mihai Răduț o creanță de 72.226,8 euro chiar în ziua declanșării procedurii de insolvență este legal, au stabilit judecătorii Tribunalului Gorj. Clubul avea datorii către jucător și, pentru a nu fi sancționat, i-a cesionat acestuia o parte din banii pe care urma să-i încaseze de la Liga Profesionistă de Fotbal din drepturile de televizare. Lichidatorul judiciar al clubului Pandurii a contestat mai multe astfel de contracte, considerând că prin acestea unii creditori au fost favorizați, iar alții vor avea de pierdut.

Tribunalul Gorj i-a dat dreptate jucătorului în litigiul cu clubul Pandurii, considerând legală cesiunea de creanțe. Clubul a făcut recurs, decizia finală urmând a fi luată la Curtea de Apel Craiova.

Argumentele celor de la Pandurii

Consulting Company IPURL este administrator judiciar al Clubului Sportiv „Pandurii Lignitul” Tg. Jiu. Acesta a cerut în instanță anularea contractului de cesiune a creanței, încheiat la data de 19 octombrie 2016, unul din motive fiind că la acea data era deja depusă pe rolul Tribunalului Gorj cererea prin care solicita deschiderea procedurii generale a insolvenței. Cererea era depusă din 11 octombrie, iar 19 octombrie 2016 este chiar data deschiderii procedurii de insolvență. „Anularea contractului de cesiune de creanţă se impune și din perspectiva motivului determinant avut în vedere de părţi la încheierea contractelor, respectiv fraudarea intereselor celorlalţi creditori înscriși la masa credală a debitorului Clubul Sportiv «Pandurii Lignitul» Tg.Jiu, creându-se, astfel, o poziţie favorabilă creditorului Răduţ Mihai Cosmin, fiind discriminaţi ceilalţi creditori“, a fost punctul de vedere exprimat în instanță de lichidator.

Jucătorul apelase la instanțele sportive

Casa de avocatură la care a apelat Răduț a cerut și obținut respingerea acțiunii celor de la Pandurii. Avocații au arătat că, la sfârșitul sezonului competițional 2015/2016, salariile și indemnizaţia de cazare aferente lunilor ianuarie-iunie 2016, deși scadente, erau neachitate. Jucătorul a formulat o cerere de chemare în judecată în fata organelor jurisdicționale ale Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), care încă din 3 august au obligat Pandurii la plata a 72.226.8 euro către Răduț. Când decizia a rămas definitivă s-a trecut la executarea silită, iar clubul ar fi riscat sancțiuni cum ar fi interzicerea dreptului de a efectua transferuri, scăderea succesivă de puncte și chiar excluderea din orice competiţie, dacă nu plătea banii.

În data de 28 septembrie 2016, în cadrul procedurii de executare silită, Asociaţia Club Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a fost sancţionată cu o penalitate financiară în cuantum de 3.000 de lei și i s-a acordat un termen de 5 zile pentru efectuarea plăţii, sub sancţiunea interzicerii dreptului de a efectua transferuri. În acest context au început negocierile pentru cesiunea de creanță, fiind doar o coincidență faptul că în paralel erau derulate procedurile de intrare în insolvență, au spus apărătorii lui Răduț.

Clubul Pandurii a făcut apel, dosarul neprimind încă termen la Curtea de Apel Craiova. Până atunci, banii stau blocați la Liga Profesionistă de Fotbal, fiind vorba de o sumă în litigiu.

Vizualizări: 2,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: