Raluca Căpitănescu: „M-am maturizat datorită muzicii”

A început să cânte muzică populară pentru a putea duce mai departe talentul bunici şi al mamei ei care din cauza posibilităţilor materiale şi-au negat această pasiune. Este vorba de Raluca Căpitănescu, o fată talentată care practică muzica populară de şapte ani.

Raluca Căpitănescu este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi de şapte ani elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Este o mândrie a acestei instituţii de cultură având în vedere că tânăra este deja la vârsta de 14 ani solistă a Şcolii Populare, face parte din grupul „Măriile Gorjului” şi participă întotdeauna cu devotament la spectacolele susţinute de Şcoala Populară de Artă. „Nu aş putea trăi fără muzica populară. Nu aş putea cânta alt gen. Cred că mă leagă atât de mult şi din cauza faptului că mama şi bunica mea au cântat dar din cauza posibilităţilor materiale nu au făcut nimic în acest sens. Mă simt mândră că măcar prin mine pot să vadă ce ar fi putut fi măcar una din ele”, a mărturisit Raluca.

Îndrăgeşte atât de mult muzica populară încât are acasă o adevărată colecţie de costume populare, peste 70 la număr. Cu toate că este o persoană extrem de ocupată, Raluca mărturiseşte că îşi face timp şi pentru micile plăceri cotidiene cum ar fi cumpărăturile, mersul cu rolele sau jocurile pe calculator. „Ca orice fată îmi place să merg la cumpărături, să mă joc pe calculator sau să mă plimb cu rolele. E adevărat că m-am maturizat datorită muzicii dar încerc să mai păstrez ceva din sufletul meu de copil”, a precizat Raluca Căpitănescu.

Aşteaptă Gala Premiilor din Bucureşti

Talentul tinerei interprete este încununat de nenumăratele concursuri şi diplome câştigate atât în judeţ cât şi în afara lui. „În prezent particip la unul dintre cele mai importante concursuri naţionale, „Rapsodie Românească” care se află la a IV-a ediţie. Am participat la toate ediţiile şi acum aştept să fiu chemată la Gala Premiilor, la Bucureşti. Este un concurs transmis de postul Favorit. În judeţ am participat la Rovinari, locul I, la Dragoteşti, locul I, la Turceni, locul II”, a declarat Raluca Căpitănescu.

Nu ar renunţa niciodată la concursuri pentru că ele i-au adus cei mai mulţi prieteni din întreaga ţară dar şi pentru că aceste concursuri au motivat-o peste măsură.

Cel mai mare vis al tinerei rămâne acela de a deveni o interpretă de valoare şi de a duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile gorjeneşti.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: