Urmaşul compozitorului Wagner, elev la Târgu Jiu

Iosif Emanuel Wagner este un gorjean care se poate mândri cu originile lui mai ales pentru faptul că a dus oarecum mai departe talentul artistic al familiei, tânărul fiind un împătimit al artelor plastice. Participă la concursuri artistice de mic copil şi este obişnuit să ocupe doar locuri fruntaşe. Nici nu este de mirare pentru că tânărul este îndrumat de pictorul  Florin Isuf.

Emanuel Wagner pictează de la vârsta de cinci ani, talentul fiindu-i descoperit chiar de tatăl său care nu a stat niciun minut pe gânduri şi l-a îndrumat pe Emanuel spre lecţiile de pictură. Pasiunea tânărului pentru artele plastice nu a fost însă o surpriză având în vedere că Emanuel este un urmaş al marelui compozitor Richard Wagner. „Tatăl meu are originile în Austria, mai exact în oraşul Liepzig, pe vremuri Lipsca. Sunt cum s-ar spune urmaşul marelui compozitor Richard Wagner de la care probabil am moştenit acest talent de care sunt mândru”, a mărturisit Emanuel Wagner.

Emanuel este elev la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Chiar dacă este nevoit să facă zilnic naveta, tânărul având domiciliul în Târgu Cărbuneşti, asta nu-l împiedică pe Emanuel să piardă vreun curs sau să rateze vreun concurs. „De la nouă ani fac pregătire cu Florin Isuf, cu care stăteam întâmplător pe aceeaşi stradă. Chiar dacă sunt nevoit să fac aproape zilnic naveta, nu m-am gândit niciodată să renunţ şi nici să nu particip la concursuri. Pentru asta mă dedic atât de mult studiului”, a declarat Emanuel Wagner.

Ambiţia şi devotamentul pentru pictură sunt foarte mari, dovadă sunt nenumăratele participări la competiţii şi locurile fruntaşe pe care le-a ocupat. „Am participat la Brâncuşiana încă de la prima ediţie la care am ocupat doar locul I, de asemenea, în 2007 am luat locul I la un concurs organizat de un ONG, locul I la numeroase concursuri şcolare”, a declarat Emanuel.

Vrea să fie profesor în străinătate

Tânărul recunoaşte că alături de pictură, o altă pasiune este meditaţia, tenisul, dartzul dar şi fotbalul australian. „Cel mai mult îmi place să meditez, îmi plac schiţele, dartzul, tenisul şi rugby”, a mărturisit Emanuel.

Cel mai mare vis al tânărului rămâne însă acela de a fi apreciat de către ceilalţi artişti şi acela de a fi profesor universitar însă nu în ţara noastră ci în străinătate. „Aş vrea să profesez şi să urmez o facultate de arte plastice în Austria pentru că acolo sunt originile mele şi mi-ar plăcea foarte mult să revin dar şi pentru că aş avea o mai mare deschidere pe plan profesional“.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: