Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Rambursare TVA pentru importurile şi achiziţiile efectuate în statele UE

Contribuabilii gorjeni care efectuează importuri şi achiziţii de bunuri şi servicii în alte state membre ale Uniunii Europene pot solicita rambursarea taxei pe valoare adăugată efectuată în acel stat. Măsura este valabilă de la 1 ianuarie 2010, iar persoanele impozabile stabilite în România trebuie să ştie că rambursarea se face în baza unei cereri adresate pe cale electronică statului membru respectiv pe care o înaintează organului fiscal competent din România, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de acesta.

Fac obiectul rambursării TVA bunuri şi servicii precum combustibili, închiriere de mijloace de transport, cheltuieli legate de mijloacele de transport, taxe rutiere de acces şi taxa de utilizare a drumurilor, cheltuieli de deplasare (cu taxiul sau mijloace de transport public), cazare, servicii de catering şi restaurant, acces la târguri şi expoziţii, alte bunuri livrate şi servicii prestate. Cererile trebuie depuse până la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot viza însă o perioadă mai mică de 3 luni, în cazul în care acestea reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic. În cazul în care cererea de rambursare vizează o perioadă mai mică de un an calendaristic dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicită o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume în moneda naţională a statului de rambursare. În cazul în care cererea de rambursare se referă la o perioadă de rambursare de un an calendaristic sau la perioada rămasă dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda naţională a statului de rambursare. Însă contribuabilii vizaţi trebuie să ştie că nu pot solicita rambursarea de TVA dacă nu sunt persoane impozabile în sensul TVA, efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii care sunt scutite de TVA fără drept deducere sau beneficiază de scutirea pentru întreprinderi mici.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: