Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas

Dramă pentru mii de angajați din județul Gorj care riscă să rămână pe drumuri după ce au fost închise toate restaurantele. Sunt afectați și cei care lucrau în stațiunea Rânca. Totul a fost închis la munte, iar cabanierii caută acum soluții pentru angajați. Mai mult ca sigur, cei mai mulți vor fi trimiși în șomaj. Cabanierii spun că ar accepta să-și transforme unitățile de cazare în centre de carantină, numai să nu se distrugă toate afacerile din zonă.

Proprietarii de cabane și restaurante din stațiunea montană caută soluții pentru angajații pe care îi au. Nu știu dacă să-i concedieze sau să îi trimită în concediu fără plată acasă. Nu ar putea plăti salariile dacă afacerile lor au fost închise.

Odată ce a fost declanșată criza în țara noastră, stațiunea a rămas pustie. „O zonă atât de animată, cu zeci de mii de oameni pe săptămână toată iarna, acum este pustie. Când mă uit, doar eu și un câine. Probabil că mă întorc să îi dau niște mâncare. Am mai văzut o mașină a unor paznici de la niște pensiuni. În rest, și ghena de gunoi a fost luată. Ca după război. Nimic, nimic nu a mai rămas. Ce facem noi, nu știu, dar drama mai mare e a angajaților. Nu ne oferă nimeni nicio explicație. Șomaj tehnic, concediu fără plată, șomaj, îi trimitem acasă definitiv? Nu avem nicio soluție! Nu a mai rămas nimic. Totul este închis. probabil că în toate zonele de munte este același lucru. Mii de lucrători în pensiuni, hotelieri, bucătari, cameriste, ajutoare, barmani. Nicio mașină nu a fost azi la munte, niciun om”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Mulți cabanieri și-au anunțat interesul să transforme hotelurile chiar și în centre de carantină numai să nu se ducă totul pe Apa Sâmbetei în următoarea perioadă. „O parte dintre cabanieri sunt de acord să preia dacă trebuie, o parte sunt sceptici. Te gândești că sunt semenii noștri. Dacă au avut nenorocul acesta să ia virusul, trebuie să-i ajutăm într-un fel sau altul, dar având în vedere că avem și noi personal să muncească acolo, nu se poate nici degeaba”, a mai spus Pănescu. (A.A.)

Vizualizări: 3,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: