Peștele aduce profit înainte de Revelion. Vânzări record în Gorj!

Tradiția care spune că peștele nu trebuie să lipsească de pe nicio masă de Revelion a adus profit frumos comercianților și celor care dețin păstrăvării. Peștele s-a vândut ca pâinea caldă în ultimele zile din 2019. Toată lumea ține morțiș să aibă pește pe masă ca să se strecoare printre probleme ca peștele în apă. În multe magazine din Târgu Jiu, s-au format cozi imense la raioanele cu pește, iar cei care au ajuns târziu s-au mulțumit cu ce a mai rămas nevândut.

Cel mai repede s-au golit păstrăvăriile. Numai la Tismana, păstrăvăria pe care o deține Direcția Silvică Gorj a vândut în acest an în jur de 60 de tone de păstrăv. În aceste zile, vânzările au crescut așa că s-a ajuns la un nou record: “Undeva la două tone pe zi am vândut. Merge foarte bine! Se caută păstrăv. Vine lumea, dar sunt și firme care vin și iau pește. Cumpără cu sacii, în bidoane cu gheață. Se vinde foarte repede”, a spus Cristi Duicu, reprezentantul unei păstrăvării din Tismana.

Pește a fost greu de găsit până și în piețele din Târgu Jiu ori în magazinele care vând doar pește. „Am vrut să cumpăr niște icre de pește să fac salată. Am colindat prin mai toate supermarketurile și nu am găsit. Nimic nici în Piața Centrală. Am căutat și în mai multe magazine cu specific pescăresc. Nu am reușit să găsesc. Mă văd acum nevoită să cumpăr salată gata preparată din magazine”, a spus o femeie. „Am cumpărat pește. Nu lipsește de pe masa de Revelion. În fiecare an luăm. Se spune că așa trecem mai ușor prin greutățile ce ne așteaptă anul viitor. Am cumpărat și struguri, vâsc. Ne ținem și noi de tradiții și superstiții”, a spus o altă femeie.

Vizualizări: 2,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: