Rânca, plină ochi de Revelion chiar dacă turiştii au fost rari de Crăciun

Salvamontiştii gorjeni au avut parte de sărbători mai liniştite decât în anii trecuţi. Asta din cauză că turiştii nu s-au mai înghesuit să-şi petreacă la Rânca zilele de Crăciun. Nu aceeaşi situaţie va fi de Revelion, toată staţiunea fiind rezervată.

Linişte de Crăciun la Rânca. Astfel, nu s-au înregistrat incidente majore nici pe pârtiile de schi şi nici la săniuş. “Am avut doar 8 intervenţii în cazuri de accidente minore specifice sezonului, acestea constând în plăgi şi entorse, unele pe pârtia de schi, alte la săniuş. Faţă de anii trecuţi, în acest an de Crăciun, la Rânca au fost turişti mai puţini cu circa 50-60%. Cred că se simte criza din ce în ce mai mult. Nu trebuie ignorat nici faptul că foarte mulţi oameni au tăiat porcii în zilele de sâmbătă şi duminică şi ca atare au preferat să stea acasă şi să se ocupe de treburile gospodăreşti”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Zăpada, numai bună pentru sporturile de iarnă

Dacă de Crăciun o parte dintre cabanierii din staţiune s-au cam uitat lung după turişti, nu acelaşi lucru se poate spune şi în privinţa Revelionului, unde numărul celor care vor veni să petreacă trecerea dintre ani va fi mult mai mare. Estimările oficiale arată că unităţile de cazare nu vor duce deloc lipsă de clienţi, ci dimpotrivă, situaţii similare putând fi întâlnite şi la celelalte staţiuni la care gorjenii mai merg în această perioadă, respectiv Straja şi Parâng. Şi aici spaţiile de cazare au fost rezervate cu mult timp în urmă, iar proprietarii vilelor şi pensiunilor fac ultimele pregătiri înainte de marea petrecere.

“Din spusele operatorilor de turism aşteptăm mai mulţi turişti de Revelion. Începând de vineri şi până pe data de 2 ianuarie, în Rânca vor fi 10 salvamontişti. Dintre aceştia şase vor rămâne până la sfârşitul vacanţei”, a menţionat Sabin Cornoiu.

Rânca rămâne o destinaţie preferată pentru gorjeni atâta timp cât şi stratul de zăpadă se menţine aici la cel puţin 40 cm, spre bucuria celor care iubesc sporturile albe. Stratul de zăpadă ajunge în unele locuri şi la un metru, situaţia fiind similară şi la Straja. Doar în Parâng salvamontiştii spun că stratul mediu de zăpadă este situat la circa 30 de centimetri, drumurile de acces spre cele trei staţiuni menţionate fiind deschise complet traficului rutier.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: