Rată de infectare mai mare de 3 la mie într-o comună din Gorj. Restricții!

Comuna gorjeană Godinești a depășit nivelul de trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Drept urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, hotărârea Nr.34 prin care s-a aprobat o serie de măsuri, între care obligativitatea purtării măşti de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. De asemenea, elevii nu vor mai merge la școală, ci vor face cursuri online.

„Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori pentru localitatea Godinești (3,02), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

1.  Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2.  Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

3.  Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

4.  Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

5.  Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

6.   Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența „față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online”, se arată în decizia CJSU Gorj.

Vizualizări: 11,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: