Revoltă la Mătăsari: Ne-au tăiat apa în plină pandemie

Mai mulți localnici din comuna gorjeană Mătăsari au protestat în fața primăriei, vineri. Oamenii sunt extrem de revoltați pentru faptul că au rămas fără apă la robinete, tocmai acum în plină pandemie. Motivul ar fi legat de schimbarea unei conducte de alimentare cu apă.

Zece familii din Mătăsari au rămas fără apă de aproximativ o săptămână și asta după ce a fost înlocuită vechea conductă de alimentare cu una nouă, însă nu pentru toți. Revoltați pe situație, oamenii au mers în fața primăriei pentru a cere să fie racordați și ei la noua conductă, conform unui reportaj realizat de Târgu Jiu Tv.

”Ne-au tăiat apa. S-a racordat lumea pe conducta cea nouă. Noi nu suntem racordați la această nouă conductă, tocmai pentru că nu s-a băgat în zona noastră. La noi a rămas cea veche, iar pe ea nu mai curge nimic. Puteau să facă câteva devieri și să ne bage și nouă(...) Ne-a lăsat fără apă în perioada pandemiei. În momentul de față sunt 10 gospodării afectate, un lăcaș de cult și un local pentru evenimente. A venit la un vecin și i-a spus că ne va da apă cu cisterna. Păi noi suntem animale? S-au băgat conductele cele noi, fiind alimentate blocurile și alte case. O porțiune de 100 de metri de conductă nu a mai fost schimbată, iar noi acum am ajuns să plătim aerul de pe cea veche. Acest lucru s-a întâmplat imediat după alegeri".

Și cum nervii oamenilor erau întinși la maxim, aceștia au intrat în primărie pentru a cere explicații primarului, însă acesta nu a fost găsit, doar câțiva angajați care nu au știut să spună mare lucru: ”Singura problemă este că noi am lucrat la schimbarea rețelei de apă și asta urmează să se facă, să fie și ei racordați. Mai durează puțin”, au spus câțiva angajați.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a reacționat în acest caz, fiind acordată o sancțiune în valoare de 10.000 de lei.

Vizualizări: 2,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: