Servicii medicale gratuite pentru copiii din Baia de Fier

Cei aproximativ 700 de copii care studiază pe raza comunei gorjene Baia de Fier beneficiază de servicii medicale gratuite. Administrația locală a amenajat cu forțe proprii un cabinet medical și un altul stomatologic destinate exclusiv elevilor din localitate.

Cabinetele au fost înființate în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 din localitate, situată în vecinătatea liceului. Cabinetul stomatologic este deja funcțional, iar cel medical urmează să fie pus în funcțiune în câteva săptămâni, spune primarul Dumitru Turbăceanu. ”Am amenajat cabinetele medicale cu dotări complete, cabinet de stomatologie și cabinet de medicină generală. Cadou de Iepuraș pentru copii, începând de la cei de grădiniță până la cei de liceu, inclusiv. Vor beneficia de consult și tratament gratuit. La cabinetul stomatologic își desfășoară activitatea un medic stomatolog cu normă întreagă, iar la celălalt va presta activitate un medic de medicină generală cu jumătate de normă”, a declarat primarul din Baia de Fier.

Acestea sunt primele cabinete medicale din localitate destinate exclusiv copiilor. Postul de medic de medicină generală cu jumătate de normă a fost scos la concurs. După ce postul va fi ocupat, va fi pus în funcțiune și cabinetul de medicină generală.

Vizualizări: 2,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: