NOU! Automate de botoșei de unică folosință la intrarea în spitalele din Târgu Jiu

Vizitatorii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt obligați de aici înainte să-și pună botoșei de unică folosință la intrarea în unitate. Conducerea spitalului a cumpărat și montat distribuitoare de acoperitori încălțăminte, dar și dispensere de dezinfectant pentru mâini. Toate sunt puse la dispoziția vizitatorilor în mod gratuit.

Este vorba de dotarea cu distribuitoare de botoșei de unică folosință si dispensere de dezinfectant igienic pentru mâini. Astfel de dispozitive au fost montate la toate cele 3 unități medicale din componența Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, respectiv Spitalul ”Tudor Vladimirescu”, Spitalul “700”, cel de la Pasarelă, dar și la intrarea în Ambulatoriul Integrat al unității se găsesc astfel de automate. Conform conducerii unității, dezinfectantul este antiseptic, are activitate bactericidă cu spectru larg și este testat dermatologic. Utilizarea acestora este obligatorie în incinta spitalelor, spune managerul Gigel Capotă.

Dezinfectantul va trebui folosit atât la intrarea în unitate, cât și la ieșire. Vizitatorii vor trebui să poarte obligatoriu și halate de unică folosință, pe acesta urmând să le primească la intrarea pe secții. Vizitatorii nu trebuie să plătească vreun leu. Investiția a fost realizată din fondurile proprii ale spitalului. ”Este o măsură de protecție pentru oameni când vin în spital. Încercăm să devenim și noi un spital așa cum trebuie, model. Am văzut că la alte spitale s-a pus taxa pentru așa ceva, dar noi nu intenționăm. Una peste alta, nu este doar pentru a proteja aparținătorii, este și pentru a menține curățenia în spital. Este benefică și pentru pacienți, cât și pentru personalul nostru”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: