Răuţ ia în calcul angajarea pesedistului Alecu Drăgoi la CE Oltenia

Ion Răuţ, directorul de resurse umane din Complexul Energetic Oltenia, a recunoscut ieri că ia în calcul angajarea social-democratului Alecu Drăgoi în companie. Asta în ciuda faptului că teoretic nu se pot face angajări decât pe posturi unice sau în cazul celor care acceptă exproprieri.

„Da, de ce nu l-am lua în calcul?”, a spus ieri Ion Răuţ la TV Sud, unde a fost întrebat dacă are în vederea angajarea lui Alecu Drăgoi, pesedist angajat în prezent la „Doina Gorjului”, dar care vrea un salariu mai mare. Răuţ a spus că angajarea nu s-a produs până în acest moment, dar că din câte ştie există o cerere în acest sens. Întrebat dacă postul va fi acela de jurist, Răuţ a spus că „fiecare om care depune o cerere vizează domeniul în care are pregătire”.

Ion Răuţ a încercat să dea asigurări că nu se fac angajări politice în minerit, dar i-au fost puse în faţă alte două cazuri: liberalul Gabriel Giorgi şi pesedistul Alin Văcaru, noii directori din Minprest, aduşi din afara societăţii. Cu privire la aceştia, Răuţ a evitat un răspuns tranşant: „Pe domnul Giorgi nu l-am cunoscut decât după ce a fost selectat în funcţia de director la Minprest. Pe domnul Văcaru nu îl cunosc”.

Întrebat despre performanţele profesionale care au dus la numirea Georgianei Porumbel, fiica directorului de la „Doina Gorjului”, în Consiliul de Supraveghere al CEO, Răuţ a spus: „Nu o cunosc”.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: