CE Oltenia - pierdere pe primele şase luni

Directorul general Laurenţiu Ciurel a anunţat că societatea pe care o conduce este pe minus pe primele şase luni ale anului 2014, dar că ar fi „şanse“ să încheie anul pe profit. Laurenţiu Ciurel a minţit în luna iulie, când a declarat pentru Ziarul Financiar că pe primele şase luni Complexul Energetic Oltenia este pe profit. Şi în 2013, societatea a încheiat cu o pierdere de 28 de milioane de lei.

Directorul general al Complexul Energetic Oltenia a declarat presei centrale că în prima jumătate a anului firma a înregistrat o cifră de afaceri de circa 1,25 miliarde de lei şi un profit net de 15 milioane de lei. Marţi, prezent la o emisiune la post local de televiziune, Laurenţiu Ciurel a precizat că societatea este pe pierdere pe primele luni. Directorul spune că pierderea vine ca urmare a deprecierii yenului. De reamintit este faptul că în 2014, CE Oltenia a terminat cu profit, scriptic, tocmai datorită cursului yenului pentru că din activitatea companiei energetice a rezultat o pierdere de 28 de milioane de lei. El insistă că de data aceasta ar fi o pierdere financiară şi nu din exploatare, dar fără argumente privind rezultatele activităţii de vânzare de energie sau cărbune. „Cea mai proastă perioadă e probabil martie-iunie. Din păcate anul acesta ca şi anul trecut şi iulie şi august au fost dezastruoase pentru noi. Sunt două luni pe pierdere şi patru luni pe plus, dar în lunile pe pierdere aceasta este mai mare decât plusul. La şase luni de zile suntem pe pierdere. Pierdere recuperabilă la sfârşitul anului prin producţie. Pierderea 90% pe care o avem este datorită pierderii financiare. S-a devalorizat yenul. Nu e pierdere din exploatare, ci financiară“, explică Ciurel.

Cât despre rezultatul economic pe anul 2014, Ciurel spune că ar fi şanse să termine pe plus. „E greu de spus, depinde de evoluţia preţului la energie, sunt şanse bune să terminăm pe plus. Pe exploatare terminăm pe plus“, crede directorul.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: