Reacția primarului Romanescu după pierderea unei funcții din PNL Gorj

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost demis din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Gorj, deoarece nu participă la ședințele partidului. 

Marcel Romanescu a declarat că nu are nevoie de o funcție pentru a-și face sarcinile de partid și că nici nu-și dorea să fie într-un organism condus de Dan Vîlceanu. ”Nu privesc cu regret și nici măcar cu durere faptul că nu mai sunt prim-vicepreședintele unei echipe conduse de Dan Vîlceanu. Deci, credeți-mă, pentru mine este cumva o ușurare că nu mai pot fi lipit pe structura județeană de numele domnului Dan Vîlceanu și în perioada următoare vom vedea exact ce va tranșa Bucureștiul. Eu chiar am foarte multe lucruri de făcut în administrația de la Târgu Jiu. Nu trebuie neapărat să stau să mă războiesc în ședințele de Birou Permanent Județean cu echipa domnului Dan Vîlceanu. (…) Mă pot reprezenta și fără să fiu prim-vicepreședinte. Îmi pot reprezenta colegii și din calitatea de simplu membru al Biroului Permanent Județean”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Conflictul are și alte valențe. Romanescu își dorește funcția de președinte al PNL Gorj, ocupată de deputatul Dan Vîlceanu, iar contextul politic de la nivel central îi dă curaj primarului din Târgu Jiu.

Pe de altă parte, Vîlceanu nu are o problemă de legitimitate în PNL Gorj, fiind reales în funcția de președinte în urmă cu câteva luni, însă conducerea centrală pare că și-a propus eliminarea oricărei posibile opoziții în partid. 

În urmă cu doar câteva luni, pe scena Teatrului de vară din Târgu Jiu a susținut un discurs în favoarea lui lui Dan Vîlceanu chiar actualul premier și președinte al PNL, Nicolae Ciucă. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: