Reacţii: La PNL Gorj nu este loc pentru turistul Barbu

Liberalii cu ştate vechi în partid contestă primele măsurile luate de Tudor Barbu, în calitate de copreşedinte al PNL Gorj. Aceştia nu agreează atitudinea arogantă a actualului lider şi îi transmit că, în organizaţia de la Gorj, nu este loc pentru „un turist”. Asta după ce Barbu a declarat în conferinţa de presă că nu are nici un interes să-şi apropie primarii. Edilii spun că politica se face prin muncă, nu „prin vrăjeli cu presa”.

Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj, i-a convocat vineri, la sediul partidului, pe primarii liberali. După ce în urmă cu o zi a declarat presei că nu are interes să-şi apropie primarii, acesta s-a îmblânzit atunci când a dat cu ochii de aleşii locali. Nu a îndrăznit nici măcar să pronunţe numele lui Dian Popescu, deşi în conferinţa de presă l-a făcut cu ou şi cu oţet pe motivul că a găsit sediul partidului închis. Primarul de la Târgu Cărbuneşti crede că întâlnirea de vineri a fost una constructivă. „La întâlnirea cu domnul Barbu au venit 11 primari liberali, din 14. Cred că este conştient că primarii sunt pionul principal într-un judeţ. Este conştient şi de faptul că anumite zone au fost neglijate de vechea conducere. Au fost discuţii constructive, am vorbit despre organizare. Vreau să vă spun că nu s-a pronunţat numele lui Dian Popescu, ceea ce reprezintă o dovadă de fair play”, a declarat Mihai Mazilu.

Întâlnirea de vineri a fost organizată la doar o zi după conferinţa de presă, în care Barbu transmisese un mesaj arogant primarilor. Întrebat cum va reuşi să-şi ţină primarii aproape, acesta a spus că nu are nici un interes să-i apropie. „Credeţi că primarii nu au interes să-mi stea aproape? De ce trebuie să reuşesc eu să-i ţin lângă mine? Nu credeţi că primarii au interes să stea lângă preşedintele lor? Eu trebuie să fac eforturi să ţin primarii lângă mine? Nu. Nu trebuie să fac eforturi să ţin primarii lângă mine, primarii trebuie să stea lângă mine şi lângă Dan Vâlceanu. Nici nu ştiu câţi sunt, sunt complicăreli aici”, a spus Tudor Barbu.  

Primar: Politica se face prin muncă, nu prin vrăjeli cu presa

Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti, a lipsit de la întâlnirea cu Tudor Barbu, însă spune că nu este de acord cu atitudinea acestuia. „Am fost plecat la Craiova şi nu am putut merge la întâlnire, însă dacă dumnealui crede că se poate face politică fără primari se înşeală. Consider că un partid fără primari, fără structură politică în teritoriu, nu există. El îl cunosc pe Tudor Barbu doar de la televizor, nu a venit niciodată la mine şi nu am discutat niciodată cu dumnealui. Eu, unul, consider că politica se face prin muncă, nu prin vrăjeli cu presa”, a declarat Moşoiu.

La rândul său, primarul de la Rovinari consideră că Tudor Barbu ar trebui să-i ţină pe primari aproape, nu invers. „În campanie, voturile nu se vor lua fără primari. Dânsul are un număr limitat de voturi pe care le va lua. Noi suntem arma pe câmpul de luptă, noi trebuie să mergem să convingem cetăţenii pentru a vota o anumită persoană sau un anumit partid. Şi cum, în ultima perioadă, clasa politică s-a cam dezechilibrat este o sarcină foarte grea să convingem oamenii să meargă la vot. El să ne ţină aproape, nu invers. Gorjul se vede frumos de la Bucureşti, dar e altfel de aproape. Cu un singur partid care conduce de la Revoluţie încoace, situaţia nu e prea roz”, a declarat Dorin Filip. 

Iordache: Vom avea multe de comentat în perioada următoare

Ion Iordache, preşedintele PNL Turceni, se numără şi el printre liberalii care nu au discutat niciodată cu Tudor Barbu, nici măcar pe skype aşa cum se lăuda senatorul că ţine legătura cu judeţul. „Eu, unul, nu am fost invitat la întâlnirea cu domnul Barbu, cu atât mai mult cu cât nu am discutat niciodată cu dumnealui, nu am vorbit nici măcar pe skype, l-am văzut la televizor. În prima şedinţă de birou ne vom spune punctul de vedere. Vom avea multe de comentat în perioada următoare. Tudor Barbu va trebui să stea permanent aici, e foarte mult de lucru şi toată lumea doreşte să înceapă munca în teritoriu. Nu este loc aici pentru un turist, care să vină o dată pe lună. Dacă va avea capacitatea de a organiza un partid fără să stea lângă oameni e foarte bine, dar până atunci mai e mult de muncă”, a declarat Ion Iordache. Tudor Barbu a spus că, deşi este copreşedintele filialei, va ajunge în Gorj doar o dată pe lună. Prima lui vizită din 2015 în Gorj a fost cea din iunie.

GREŞEALĂ

Primarii liberali cred că înlocuirea lui Aninoiu cu Lupulescu este o greşeală. „Îmi este greu să cred că aşa s-au petrecut lucrurile. Consider că mai întâi ar fi trebuit să aibă loc o şedinţă de birou. Probabil, Tudor Barbu a făcut doar nişte propuneri”, a declarat Iordache. De aceeaşi părere este şi primarul de la Rovinari. „Părerea mea personală este că s-a cam pripit cu schimbările. Trebuia să aibă o întâlnire cu vechiul birou. Cred că a greşit, dar vom vedea să punem lucrurile în aşa fel încât să fie bine pentru toată lumea. Fostul birou a fost aprobat de Bucureşti, nici de Dian Popescu, nici de altcineva, era statutar, trebuia întâi să dizolve biroul respectiv, aşa cred eu că ar fi fost corect”, a declarat Dorin Filip.

ŞEDINŢĂ

Prima ședință comună a Comitetului Județean Executiv a PNL Gorj va avea loc pe 15 iunie. Atunci vechii liberali trebuie să desemneze 14 membri, iar vechii pedelişti 11. Dian Popescu îi desemnase pe cei 14, dar cel mai probabil lista lui Barbu va fi diferită.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: