Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, anchetat de ANI

Medicamentele vândute de farmacia fiului său Clubului Sportiv Energia îi vin de hac lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat o anchetă în cazul lui Ion Călinoiu, după o sesizare pe acest subiect.

Califarm, farmacia fiului lui Călinoiu, Mădălin Călinoiu, furniza medicamente contracost Clubului Sportiv Energia, la care acţionar este şi Consiliul Judeţean Gorj. Ion Călinoiu a admis că ANI face verificări în cazul său, însă, a spus că nu este „stresat“, fiind sigur că nu este vorba de vreo incompatibilitate. “Nu mă pregătesc de nimic, n-au ce găsi. Sunt date toate documentele, fără niciun fel de problemă. N-am niciun stres. Nu e vorba de nicio incompatibilitate, pe nicăieri şi de niciun fel. Nu mie mi-au cerut documente, la Consiliu Judeţean. E de mult asta, dar n-am nicio treabă”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Consiliul Judeţean este asociat la Energia, dând anual un milion de lei. Tot din aceşti bani erau plătite şi medicamentele cumpărate de Califarm. Ion Călinoiu a recunoscut faptul că fiul său avea contracte cu Energia, suma ridicându-se la circa 80.000 de lei. „L-am întrebat pe fiu-meu. Cică a livrat medicamente şi din 2009 şi până acum, o să vă dau facturile, sunt de 800 de milioane vechi. Practic acolo s-au dus tocmai pe ideea susţinerii, urmare a relaţiei pe care a avut-o băiatul meu cu sportivii“, a declarat Călinoiu în octombrie 2013.

Pe aceleaşi considerente este anchetat acum de ANI şi şeful Salvamont Gorj, consilierul judeţean Sabin Cornoiu. Instituţia pe care o conduce este finanţată de Consiliul Judeţean Gorj, iar în urmă cu doi ani cumpăra medicamente de la firma fiului şefului judeţului. Cornoiu declara pentru Pandurul la acea vreme că medicamentele le procura pe caiet de la farmacia Califarm, plata făcând-o la câteva luni, când se strângeau sume mai mari.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: