Cine manipulează: Ruşeţ sau Mitrescu?

Fostul lider sindical, actual director, Ion Ruşeţ şi preşedintele sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, se acuză reciproc de manipulare. Ruşeţ spune că afirmaţiile lui Mitrescu sunt „de o falsitate parşivă”, în timp ce Mitrescu îl face pe Ruşeţ „tonomat al lui Ciurel”.

Primul a aruncat piatra Ion Ruşeţ, care spune că afirmaţia lui Mitrescu, cum că veniturile salariaţilor CE Oltenia au scăzut cu 33% de când este Ciurel director, este „o informaţie manipulatorie”. Mai mult, Ruşeţ spune că în 2014 veniturile minerilor nu au scăzut deloc, iar în 2015 foarte puţin, dar nu face referire la anul 2013, în care au fost cele mai mari tăieri.

Mitrescu a dat o replică afirmaţiilor făcute de Ruşeţ la Radio Infinit. „În bilanţul pe 2012, cheltuielile cu munca vie au fost de 1.341 milioane de lei noi, iar în bilanţul pe 2014 de 1.077 milioane de lei. Asta înseamnă o reducere de 22%. Dacă luăm în calcul şi scăderile din 2015, cu înjumătăţirea primei de vacanţă, cu reducerea biletelor de odihnă şi tratament, cu cota de cărbune, ajungem la 33%. Păcat că domnul Ruşeţ, dintr-un fost lider sindical şi fost lider politic a ajuns un tonomat, o trompetă a lui Ciurel, care vorbeşte, nu gândeşte”, a spus Mitrescu.

Ruşeţ a mai fost deranjat de o afirmaţie făcută de Mitrescu la o emisiune de la Realitatea TV, unde a fost invitat alături de un alt sindicalist, Dan Pîrvulescu de la Peşteana. Mitrescu a spus acolo că Iohannis a luat în zone miniere precum Rovinari şi Cîlnic procente ca la Sibiu, asta pentru că Ponta a preferat să sacrifice PSD în Gorj pentru a-l menţine pe Ciurel în fruntea CEO. „Este o afirmaţie de o falsitate parşivă”, a spus Ruşeţ, care a adăugat că în Gorj a fost un singur câştigător, iar acela nu a fost Iohannis. „Colegii de la sindicate s-au implicat politic”, acuză Ruşeţ. În replică, Mitrescu îi reaminteşte lui Ruşeţ că era prim-vicepreşedinte la SMEO când acest sindicat a dat un comunicat de susţinere a lui Ponta la prezidenţiale. „Noi, cei de la FNME, nu le-am spus oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus doar cu cine să nu voteze. Să nu voteze cu Ponta, care a spus despre companie că este o şandrama pe care el a salvat-o, deşi el cu Călinoiu şi Ciurel au transformat-o în şandrama. Ciurel a ajuns director din postura de vicepreşedinte PSD Gorj, iar Călinoiu spune că noi, liderii de sindicat, suntem supăraţi pe Ciurel că a făcut ordine. Dacă ordine înseamnă reducerea cu 33% a veniturilor, dacă ordine înseamnă mai puţin cu trei mii de angajaţi în companie, dacă ordine înseamnă reducerea cu 25% a capacităţilor de producţie, pe care au anunţat-o, înseamnă că acesta este planul lor. Călinoiu a spus public că trebuie să ajungă salariaţii CEO la salarii de o mie de lei şi iată că acolo de ne îndreptăm”, a spus Constantin Mitrescu.

Ruşeţ a mai avut la postul de radio menţionat o afirmaţie discutabilă. A spus că veniturile au scăzut cu 33% doar pentru unii lideri sindicali, care acum sunt supăraţi doar din acest motiv. A uitat însă să spună că, atunci când era senator, primea peste 20.000 de lei pe lună de la sindicate, unde şi-a păstrat funcţii onorifice, fiind cel mai bine plătit lider sindical din istoria mineritului.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: