Recidivă! Dan Diaconescu, noi acuzaţii de şantaj!

Cu patru ani în urmă ținea cu sufletul la gură o țară întreagă pentru că îl cam încurca pe Victor Ponta în calculele electorale de pe Colegiul 6 Târgu Jiu, dar acum se trezește cu noi acuzații de șantaj. Dan Diaconescu, cel care peste câteva zile își serbează ziua de naștere în spatele gratiilor, are probleme cu procurorii anticorupție după ce aceștia au cerut și obținut la instanță redeschiderea unei anchete mai vechi.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe tolo.ro informații despre demersul din instanță al procurorilor DNA, magistrații Tribunalului București dispunând redeschiderea anchetei în care Diaconescu este doar una dintre persoanele vizate de cercetările respective.
Mai mulți angajați ai OTV ar putea avea probleme odată cu redeschiderea anchetei, acuzații de șantaj fiind formulate inclusiv la adresa Dianei Voiculescu, fost director economic al televiziunii și iubita lui Dan Diaconescu. Cercetările vizează relatările pe care fostul patron al OTV le-a făcut cu privire la modul în care un om de afaceri din București și-a cumpărat o vilă în capitală. Florin Secureanu, fost manager al unui spital din București, fusese reclamat de fostul proprietar al vilei pentru că nu ar fi plătit prețul convenit și, în plus, l-ar fi dat pe acesta afară din casă. Diaconescu ar fi relatat la început despre subiectul respectiv în mod defavorabil lui Secureanu, după o „discuție” cu acesta lucrurile luând altă turnură. În prezent Secureanu e acuzat de comiterea infracțiunii de „cumpărare de influență”.
Reluarea anchetei de către DNA coincide și cu o serie de informații conform cărora Secureanu, pe vremea în care era director de spital, ar fi înregistrat mai mulți politicieni cărora le-ar fi dat mită. Pentru a-și salva pielea, el ar fi ales calea colaborării cu anchetatorii și, ca urmare, ar fi făcut mai multe denunțuri în acest sens, despre ele urmând să se afle mai multe, cel mai probabil, după alegerile de la sfârșitul acestei săptămâni. Cât despre Dan Diaconescu, acesta execută o pedeapsă de 5 ani și jumătate de închisoare pentru că ar fi șantajat un primar arădean în emisiunile sale televizate. Pedeapsa dispusă de instanțele de judecată îi interzice fostului patron de la OTV să mai practice profesia de jurnalist după ce va ieși din pușcărie.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: