Recidivist violent, lăsat în libertate

Un bărbat din Argeş şi-a recâştigat libertatea la Tribunalul Gorj după ce a cerut să fie scos din spatele gratiilor mai devreme decât prevedea pedeapsa dispusă de judecătorii din Topoloveni şi Piteşti împotriva sa. Individul este recidivist şi numai paşnic nu poate fi considerat, având în vedere faptele pentru care în toamna lui 2016 a fost condamnat la 4 ani de puşcărie cu executare împreună cu un alt amic de-al său care a primit o pedeapsă şi mai mare pentru faptele pe care le-au comis amândoi.

Vara aceasta, Vasile Joiţa le-a cerut magistraţilor gorjeni să îl lase în libertate şi, în august, Judecătoria Târgu Jiu i-a respins cererea. Acum, Tribunalul Gorj a fost însă de acord cu solicitarea sa şi, ca urmare, a dispus „liberarea condiţionată a condamnatului Joiţa Vasile”.

Joiţa a ajuns în spatele gratiilor în primăvara lui 2016, când, împreună cu Florin Marin Grigoroiu, au comis infracţiuni de genul – furt calificat, distrugere, tâlhărie calificată, ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Cei doi au furat o bicicletă a unui muncitor care făcea naveta cu ea spre locul de muncă, au intrat peste un bătrân imobilizat la pat pe care l-au bătut pentru a-i fura banii, dar nu au avut ce să ia de la acesta pentru că omul avea portofelul gol. Au furat de la el doar o bâtă şi un cuţit, dar nu înainte de a-i vandaliza casa, după care au mers la un magazin şi i-au luat la bătaie pe clienţi. Au aruncat şi aici cu marfa de pe rafturi pe jos pentru ca inclusiv vânzătoarele şi patronii să le ştie de frică, la proces proprietarul spaţiului comercial neavând nicio pretenţie de la acesta. Omul se temea că, într-o zi, cei doi vor ieşi din puşcărie şi ar putea să îi facă din nou probleme, iar acea zi pare să fi sosit cel puţin pentru Joiţa, care acum este liber şi poate merge în satul lui din Argeş fără probleme.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: