Tentativă de viol într-un centru al Protecţiei Copilului

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap din Târgu Jiu a fost agresată joi, 13 septembrie, de un minor internat în cadrul unităţii. Femeia de 42 de ani a fost pur şi simplu trântită la pământ de copilul de 13 ani, care a încercat să-i smulgă pantalonii. Băiatul agresiv a fost internat din nou la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Copilul se află din anul 2009 la Complexul din Debarcader al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Deşi are părinţi, minorul nu a mai fost vizitat de când a fost adus la centru. Conform directorului DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, adolescentul a fost încadrat în grad de handicap grav, cu diagnostic de tulburări de conduită, cu hiperactivitate şi agresivitate, tulburare hiperkinetică, cu deficit atenţional şi întârziere medie mintală. Copilul a revenit recent la centru, asta după ce aproximativ o lună s-a aflat la un spital pentru copiii cu probleme de natură psihică, cu regim închis, care oferă găzduire temporară pentru minorii cu astfel de probleme.

„A agresat o angajată a centrului, respectiv o îngrijitoare de curăţenie, în curtea instituţiei. A trântit-o pe jos şi a tras de hainele acesteia. Te poţi gândi că cine ştie ce a fost prin mintea lui, la 13 ani, i-a tras de pantaloni. Poliţia face cercetări, dar ce să-i facă? El nu răspunde penal, nici dacă ar fi avut discernământ. Îmi pare său că i s-a întâmplat acest lucru. Cu acest copil avem foarte mari probleme, de foarte mult timp. Femeia a mers la Medicină Legală, i s-a eliberat un certificat medical provizoriu, care constată leziuni şi escoriaţii la nivelul genunchiului şi cotului drept, care necesită 5-6 zile de îngrijiri”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC.

Incidentul de joi este încadrat ca accident la locul de muncă.

 Nu-l mai vor la centru

Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că minorul a tot fost internat prin spitale de psihiatrie. „De obicei, nu îl internează decât două săptămâni. La ora actuală, nu există în ţară un spital care să-i ţină pe perioadă nedeterminată pe aceşti copii cu probleme mari de comportament, cu probleme psihice. Copilul a fost dus la psihiatrie, probabil o să ni-l dea înapoi, pentru că nu pot nici ei să-l ţină. Anul acesta, cred că a fost internat de vreo 3-4 ori la spitalul de psihiatrie, atât în Târgu Jiu, cât şi la Câmpina, şi prin administrare de tratament. Este posibil să nu îşi mai facă efectul. Noi am vrea să-l ia, să-l ţină la un spital psihiatric definitiv, dar nu există posibilitatea”, a mai spus directorul DGASPC Gorj.

În cadrul Complexului de la Debarcader mai sunt încă 38 de beneficiari. Unitatea are în prezent 90 de angajaţi.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: